3 alternativ av naturliga deodoranter

by Mikaela Bjerring on 26 januari, 2016 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Deodorant är en av de hygienartiklar som jag tycker är extra viktig att välja naturlig och ekologisk. Konventionella varianter innehåller ofta aluminium, ftalater, syntetisk parfym och andra giftiga ämnen som vi inte vill att vår hud ska absorbera. Här följer tre exempel på olika alternativ av naturliga deodoranter i tre olika prisklasser.

Naturliga och ekologiska deodoranter utan aluminium

Weleda Citrus Deodorant EKO, 100 ml

Weledas Citrus Deodorant har en härligt uppfriskande citrusdoft och gör ett riktigt bra jobb med hålla dig fräsch hela dagen. Det är en spraydeodorant som är smidig att applicera och som inte lämnar några avtryck på dina kläder. Deodoranten stör inte hudens naturliga funktioner eller täpper igen porer som konventionella deodoranter kan göra. Detta är en produkt som jag känner mig trygg med även under de intensivaste dagarna.
Fri från aluminiumsalter och ftalater och fungerar toppenbra! Den innehåller dock alkohol. Priset ligger på 109 kr. Mer om produkten kan du läsa om här.

Thai Kristall Deodorant 90 ml

Thai deodoranten från Soltryck är en annan deodorant som jag tycker fungerar mycket bra. Innehåller kalium-alun som effektivt neutraliserar de bakterier som framkallar dålig lukt. Produkten är fri från aluminiumklorid, skadliga kemikalier, parfym, emulgeringsmedel och allt annat som kan täppa igen porerna. Den fläckar inte ner kläderna eller irriterar huden. Detta är en deodorant som även lämpar sig för den med den allra känsligaste huden – ingen parfym, inga eteriska oljor och ingen alkohol endast kalium-alun och vatten. Thai deodoranten kostar 52 kr. Mer om produkten kan du läsa om här.

Urtekrams deo Rose EKO 50 ml

Urtekrams ekologiska deo Rose är ekologiskt certifierad, vegansk, fri från onödiga kemikalier, alkohol och aluminium. Finns även i dofterna Lime och Aloe Vera. Deodoranten innehåller naturliga kristaller (mineralsalter) som hindrar tillväxten av bakterier som orsakar svettlukt. Viktigt att komma ihåg är att skaka om produkten innan användning. Jag tycker att denna deon fungerar väldigt bra i vardagen, men kanske inte klarar av ett hårt gympass lika bra som de ovanstående alternativen. Pris ligger runt  35 kr. Mer om produkten kan du läsa om här.

Dessa deodoranter och fler alternativ hittar du här

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Sandra Berg februari 12, 2016 kl. 11:52

Weledas deodorant tycker jag är så bra! Luktar så gott och fräscht.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: