3 vitaminer som huden älskar

by Mikaela Bjerring on 20 september, 2016 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg, Ekologiskt, Naturlig skönhet

Huden behöver näring både inifrån och utifrån för att må bra och vara i toppskick. Här följer exempel på 3 vitaminer som faktiskt gör skillnad och ger effekt när man applicerar dom på huden.

Vitaminer för huden

E-vitamin

Som alla antioxidanter i hudvård så bidrar E-vitamin till att minska bildandet av fria radikaler i huden. Inom hudvård är E-vitamin känd som reparationsvitaminet eftersom det bidrar till hudens fuktbarriär, reparerar skadad hud och stärker hudens motståndskraft. E-vitamin hittas ofta i produkter för bristningar och ärr, akne, rosacea, efter sol produkter, samt för hud som är slapp och behöver få bättre elasticitet. Att tillföra E-vitamin är bra för alla hudtyper.
Tips för naturliga produkter: ECO Vitamin E & Flower Serum från Eco modern essentials.

Vitamin A

A-vitamin är en annan antioxidant som är fantastisk för huden. A-vitamin är en av de mest studerade vitaminerna inom hudvård och anses som en av de mest effektiva. A-vitamin är känd som hudföryngrande eftersom den har cellreparerande egenskaper. A-vitamin hittas ofta i produkter för anti-aging, solskadad hud, hyperpigmentering, för att förbättra elasticiteten, samt i produkter för akne och rosacea.
Tips för naturliga produkter: ECO Skin Rescue Serum från Eco modern essentials och Carrot Oil från rosenserien.

C-vitamin

C-vitamin (Askorbinsyra) är en antioxidant som medverkar i hudens kollagenproduktion. Som alla antioxidanter bidrar den till att motverka skador av fria radikaler som orsakar rynkor, ojämn hudton, slapp och åldrande hud. C-vitamin är en mycket uppskattad ingrediens i hudvård för att öka kollagenmängden och stärka kollagenstrukturen som är nödvändigt för en slät och elastisk hud. Bra för alla hudtyper, gammal som ung.
Tips för naturliga produkter: ECO C Serum från Eco modern essentials, Orange Blossom Energizer C-Vitaminkur från Anne-Marie Börlind och Vitamin C Serum with Rose Root från Rosenerien.

Återförsäljare av produkterna hittar du här

Relaterade inlägg:



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: