Alternativ medicin i Dubai

by Mikaela Bjerring on 14 april, 2011 · 0 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Örter - Kryddor, Örtmedicin

I Dubai är alternativ medicin mycket uppskattat och föredras ofta framför klassisk skolmedicin. Men självklart som med allt annat här, så ska det helst erbjudas i lyx. Dubai Healthcare City är en hel stadsdel där du hittar alla tänkbara klinker, sjukhus, behandlingshem och SPA med en stor variation av olika inriktningar.

Dubai Healthcare City - Alternativ medicin i Dubai

Dubai Healthcare City (DHCC)  är världens första ” health free zone” med målet att utveckla ett kompetenscentrum för medicinska tjänster av högsta kvalitet av tillgänglig vård. Hit vallfärdar numera 1000-tals människor varje år från andra delar av världen för att få behandling för olika sjukdomar eller för en avslappnande och välgörande semester.

The Royal Ayurveda Clinic är te.x. den först Ayurveda kliniken som etablerats i Dubai Healthcare City efter att ha träffat alla de kvalitetskrav som krävs av myndigheten för att verka som en medicinsk klinik. Mottagningen erbjuder ett stort utbud av klassiska ayurvediska behandlingar och åtgärder. Här kan kunderna få renande och avgiftande behandlingar samt rådgivning om kost och livsstil.

Hälsa innebär att må bra i både kropp, hjärna och själ, vilket är något som alternativ medicin tar stor hänsyn till. Fördelar med alternativ medicin beskrevs ofta som färre biverkningar, fritt från kemikalier, lätt att utföra, miljövänligt samt att man ger kroppen hjälp med att läka sig själv.

Örter och kryddor används flitigt i denna delen av världen. Dels för att förhöja smaken av maten, men även för att man är mycket medveten om de hälsofördelar som kommer av regelbunden användning av olika växtdelar. Jag har lärt mig mycket om naturens helande kraft under mina år bosatt i Dubai vilket tog mitt intresse för hälsa till en helt ny nivå.

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: