Fosfatidylserin

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Fosfatidylserin och dess egenskaper

Fosfatidylserin är en komponent av hjärncellmembranen och har betydelse för hjärnfunktionen som tex; minne, vakenhet, förbättrad hjärnfunktion i åldrande hjärnor (1).

Hjärnan - Fosfatidylserin är en komponent av hjärncellmembranen

Hjärnan - Fosfatidylserin är en komponent av hjärncellmembranen

Fosfatidylserin är ett specialiserat lipid som finns naturligt i kroppen. Även om det är en nödvändig komponent för att reglera funktionen av alla celler, finns den i den högsta koncentrationen i hjärnan. Minneskapaciteten minskar med upp till 50% med ökad ålder vilket beror på en stor del på minskad mängd av fosfolipiden fosfatidylserin i hjärnan (1), (2). Fostadidylserin ingår som en viktig del av cellmembranen i hjärnan och påverkar minne och inlärning.

En försämrad förmåga att exempelvis komma ihåg och koncentrationssvårigheter, har visat sig vara kopplat till för lite fosfatidylserin i hjärnan (1). Man tror därför att om man tillför kroppen mer fosfatidylserin så kan man övervinna den minskande mentala funktionen (2). Försöken har visat sig vara överraskande positiva. Ett kosttillskott av Fosfatidylserin som tas genom munnen, upptas i lätt av kroppen. Dubbla blindtester som  gjorts i både Europa och USA, visar att fosfatidylserin-komplex tagits som kosttillskott kan spela en väsentlig roll för vitaliteten. (1).

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, Sida: 479, ISBN: 91-631-7910-5

(2) Biosan.se / Fosfatidylserin: http://www.biosan.se/press/FosfoserFolder_2006.pdf

Bildkälla: Bild av: NEUROtiker, Wikimedia commons, Public domain: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gehirn,_medial_-_beschriftet_lat.svg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa