NAC, N-acetyl-cystein

by Mikaela Bjerring · 1 comment

Klicka här för att gå direkt till produkter

Egenskaper och funktion av aminosyran NAC, N-acetyl-cystein

NAC, N-acetyl-cystein är ett av dom mest väldokumenterade näringsämnena. NAC är ett devirat till av aminosyran L-cystein och en förlöpare till glutation.

NAC har en slemlösande funktion och finns därför i läkemedel mot bronkit och kroniskt luftrörskatarr. NAC används även vid allergier, cystisk fibros, förkylningar och för att rädda liv i vården vid Paracetamol-/Alvedonförgiftning. Kroppsbyggare tar kosttillskott som innehåller aminosyran NAC för att snabbare återställa sig efter hård träning.

NAC, N-acetyl-cystein

NAC, N-acetyl-cystein

Se hela gymgrossistens utbud av Aminosyror - protein och andra kosttillskott

Produkter

KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sida: 454, ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Wikimedia commons/ NAC

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }