Prolin, L-prolin

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Prolin är en icke-essentiell aminosyra som kan produceras av kroppen från aminosyrorna L-glutamat eller L-ornitin. Proline är en viktig komponent för bindväv, muskler och hud, men det krävs C-vitamin för upptag i dessa vävnader. Som tillskott ingår prolin i många aminosyrakomplex och tillskott för hud, hår och naglar. Klicka här för att läsa mer om prolin

WNT Amino tabletter, 120

WNT Amino tabletter WNT's Amino Tabs är ett vetenskapligt framtaget aminosyrekomplex med fria och peptidbundna aminosyror som absorberas mycket snabbt i muskulaturen.

169 kr

Gå till butik
 

Aldrig vila Regenerate, 800 g

Aldrig vila Regenerate, 800 g Regenerate är en väl sammansatt post-workout produkt för dig som tränar hårt. De verksamma ämnena maximerar återhämtningen, ingår i muskeluppbyggande processer samt upprätthåller normala hormonnivåer.

349 kr

Gå till butik
 

Fler kosttillskott hittar du här

Aminosyran prolin

Funktion av i kroppen

Proline är en av de 20 aminosyror som bygger upp protein. Det är en icke-essentiell aminosyra som kan produceras av kroppen från aminosyrorna L-glutamat eller L-ornitin. Proline är en viktig komponent för hudens struktur och kollagenbildning. Det är därför en aminosyra som har betydelse för bindväv, muskler och hud, men det krävs att det finns tillräckligt med C-vitamin närvarande för upptag i dessa vävnader.

Exempel på livsmedel som innehåller

  • Ricottaost
  • Keso
  • Kött
  • Kyckling, kalkon
  • Ägg

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa