Serin, L – serin

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Egenskaper och funktion av aminosyran L-serin 

L-serin är en hydroxiaminosyra som är mycket aktiv i kroppen. L-Serin har sockerbildande egenskaper och tar del i pyrimidin- , purin-, kreatinin-, porphyrinsyntesen. Serin samarbetar med homocystein ( kommer från metionin) i tillverkningen av cystein. När serin metaboliseras producerar den kolin och fosfatlipider, som har betydelse för hjärnan & etanolamin, sarkosin som alla är viktiga för cellmembranens stabilitet och för bildandet av neurotransmittorer. Serin hämmar immunsystemet och kan hjälpa vid autoimmuna sjukdomar där immunsystemet är överaktivt.

I kosten finns L-serin i exempelvis:

  • Porterstek
  • Revbenspjäll
  • Fläsk
  • Vilt
  • Kyckling
  • Kalkon
  • Ricottaost
  • Cashewnötter, mandel
  • Sesamfrön
  • Sojabönor
  • Gluten
Se hela gymgrossistens utbud av Aminosyror - protein och andra kosttillskott

Produkter

KÄLLOR & REFERENSER



Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sida: 478, ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Wikimedia commons/ Serin

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa