Ansiktsmask med ricinolja och C-vitamin

by Mikaela Bjerring on 11 mars, 2015 · 1 comment

in Anti-aging, Blogg, Huden, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet

Denna ansiktsmask med ricinolja och C-vitamin rengör huden på djupet samtidigt som den vårdar och ger näring. Den är både ekonomisk och effektiv där du både känner och ser skillnad direkt.

Rengör huden på djupet med ricinolja.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att rengöra huden noggrant.
  2. Om du vill ha en maximal effekt så kan du med fördel ge ansiktet ett ångbad. Luta huvudet ned mot en bunke med kokhet vatten och täck huvudet med en handduk. Sitt med ansiktet över det ångande vattnet i minst fem minuter.
  3. Blanda ihop ricinoljan och c-vitaminet och applicera ett tjockt lager över ansiktet. Låt sitta i ca 30 minuter.
  4. Ta en bomullspad och torka av oljan från ansiktet. Se till att du får bort all olja och återfukta sedan huden som vanligt.

Ricinoljas egenskaper för huden

Oavsett om du har torr-, kombinerad- eller fet hud som lätt får finnar så är ricinolja riktigt bra för att rengöra huden på djupet. Oljan löser effektivt upp fett och smuts som sedan följer med när oljan torkas av. Ricinolja är även kraftfullt antibakteriell och inflammationshämmande.

Ricinoljans sammansättning är unik. Ricinoljan utvinns ur fröna som har ett innehåll med på nästan 50% olja. 10 % består utav vanliga fettsyror och resterande del består av ricinolsyra, en högkvalitativ och väldigt hållbar och stabil fettsyra unikt för ricinfröna. Ricinolja räknas som en fet olja, som absorberas långsamt av huden vilket gör den perfekt för att rengöra huden på djupet med.

C-vitaminets egenskaper för huden

C-vitamin är en vattenlöslig och naturligt förekommande antioxidant som är en viktig beståndsdel i huden. Vitaminet spelar en vital roll för att förhindra att huden förlorar sin spänst, betydelse för kollagenbildning, hudförnyelsen och för att bibehålla en jämn och slät hy.

Här kan du köpa ricinolja, C-vitamin och Camu Camu

Läs mer:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Zara mars 13, 2015 kl. 09:13

Detta ska jag prova 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: