Ansiktsmask med spirulina

by Mikaela Bjerring on 1 maj, 2017 · 6 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Naturlig skönhet, Superfoods

Det finns en stor anledning till varför alger har varit ett sådant uppskattat skönhetsmedel genom tiderna. Dessa näringsrika vattenväxter kan nämligen bidra med en massa näring inifrån och ut. Här följer hur du med ett par ingredienser kan blanda ihop din egen ansiktsmask med spirulina.

Ansiktsmask med spirulina - spirulinamask

Hudvårdande egenskaper av alger

Att använda alger för att göra sig vacker är något som människan använts sig av i tusentals år. Redan under antiken masserade kvinnorna in huden med färska alger som ett förskönande medel. Än idag används alger flitigt i hudvård och kan hittas i en lång rad olika skönhetsprodukter.

Det finns många anledningar till varför alger är så flitigt använda inom skönhetsvård. Dels så är det av samma anledning som man använder dom i detoxprogram – för deras utrensande effekt. Ytterligare en anledning är för att alger har en unik förmåga att binda fukt. De innehåller även många näringsämnen som bidrar till att huden kan hålla sig vital och vacker. Alger innehåller dessutom unika ämnen som skyddar mot skadligt solljus.

Spirulina är exempel på en alg som är en riktig superfood för såväl insidan som utsidan. Du kan införa den som en del av din dagliga kost för att ge huden näring inifrån. Du kan även applicera spirulina på huden som en välgörande ansiktsbehandling. Här följer hur du med ett par enkla, men väldigt effektiva och vårdande ingredienser kan göra din egen spirulinamask.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Rengör ansikte, hals och dekolletage noga. Exfoliera därefter huden för att eliminera döda hudceller.
  2. Ta en liten skål och blanda ihop alla ingredienser till en pasta.
  3. Applicera spirulinamasken på ansikte, hals och dekolletage. Låt sen ansiktsmasken verka i ca 30 minuter.
  4. Skölj av ansiktsmasken med ljummet vatten och följ upp med din vanliga hudvårdsrutin.

I den här ansiktsmasken är det inte bara spirulinan som bidrar till de välgörande och vårdande egenskaperna. Även gurkmejan och manukahonungen är fantastiska för huden. Så med andra ord så är det en fantastisk trio som du kan använda för att verkligen skämma bort din hud. Samma spirulinapulver eller spirulinatabletter kan du även inkludera i kosten för att främja huden och hälsan inifrån.

Återförsäljare av spirulinapulver och spirulinatabletter hittar du här

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Lena maj 1, 2017 kl. 21:03

Låter underbart, det ska jag prova! Spirulinapulver har jag hemma, behöver bara köpa det andra ingredienserna med. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 1, 2017 kl. 21:31

Ja, spirulinamasken är riktigt underbar!

Svara

3 Veronica maj 1, 2017 kl. 21:04

Underbart 🙂 Tack för tipset, det ska provas!

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 1, 2017 kl. 21:32

Härligt! Det tycker jag att du ska.

Svara

5 Malin maj 1, 2017 kl. 21:07

Kan tänka mig att den är helt fantastisk. Gjorde en alginpackning på ett spa för för ett tag sedan och huden blev så sjukt mjuk och fin. Ska absolut prova spirulinamasken.

Svara

6 Mikaela Bjerring maj 1, 2017 kl. 21:34

Ja, alger är verkligen underbara i hudvård!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: