Är ditt nyårslöfte hälsa som livsstil?

by Mikaela Bjerring on 1 januari, 2015 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, GI-Kost, Hälsa, Isodieten, Kost, LCHF, Livsstilsförändringar, Recept, Träning, Viktkontroll

Ett nytt år innebär ofta att vi sätter upp nya mål för det kommande året. Löften till oss själva om saker vi vill förändra och milstolpar som vi uppnå. Att få hälsa som livsstil på ett eller annat sätt hör ofta till våra nyårslöften – äta hälsosammare, uppnå viktminskning, stressa mindre, komma i bättre fysisk form. Ja, listan kan göras lång, och vägen dit kan ibland kännas svår.

Matdagboken - för hälsosammare livsstil och viktminskning

Att uppnå hälsa som livsstil

Vi människor lever ofta efter ett inrutat mönster och det kan ibland vara svårt att bryta ovanor om vår miljö runt om oss förblir densamma. Ett riktigt bra hjälpmedel är att omge dig med andra personer som har liknande mål som dina egna, och som även de valt hälsa som livsstil, med viktminskningsmål att uppnå. En gemenskap och medlemssida som jag verkligen kan rekommendera är matdagboken.

Vad är då matdagboken?

Matdagboken är en medlemssajt där du kan få hjälp och stöd att uppnå dina viktminskningsmål och hälsa som livsstil. Det är en mötesplats med över 90.000 aktiva medlemmar som alla på något sätt har tagit steget för att uppnå ett hälsosammare liv. Det spelar ingen roll vilken typ av kost du vill följa eller redan följer, och det spelar ingen roll vilken utgångspunkt du startar ifrån eller vilka mål som du vill uppnå. Oavsett vad som är dina preferenser så kan du här få den support och hjälp på vägen som du behöver.

Detta erbjuder matdagboken

Personlig rådgivning – Du kan ställa frågor till kostrådgivaren, personliga tränaren, hälsocoachen eller psykologen. Du kan få svar på alla dina funderingar om hälsa, livsstil och viktminskning i forumet eller via e-mail om du föredrar det.

Personlig matdagbok – Du får din egna personliga matdagbok. Alla dina måltider som du för in i matdagboken blir näringsberäknade med kalorier, E %, kolhydrater, fett och protein. Du får även vitaminer och mineraler uträknade i förhållande till ditt RDI.

Personlig motionsdagbok – Här kan du lägga till dina resultat från stegräknare eller annan aktivitet. Datorn räknar sedan automatiskt ut hur många kalorier som du förbränt under respektive aktivitet. Denna funktion är direktkopplad till din matdagbok, där du enkelt sedan kan kontrollera om ditt energiintag är för högt eller för lågt med hänsyn till din aktivitet och de mål som du vill uppnå i din viktminskning och din hälsosammare livsstil.

Individuella uträkningar – Alla är vi olika och vi fungerar på olika sätt. Här kan du få individuella uträkningar på hur mycket just du ska äta för att nå dina viktminskningsmål. Personligt energibehov, BMI, kaloriförbrukning, förbränning, din midja-/höftkvot m.m.

Gemenskap / Community – Du får en personlig sida med egen blogg, bildgalleri, vänner, gästbok, mail, möjlighet att kommentera andras matdagböcker, stöd och peppning från så väl experter som andra medlemmar. Här skaffar du enkelt träning- och viktminskningskompisar och andra som precis som du valt hälsa som livsstil.

Forum – I forumet kan du ställa frågor till coachen, personliga tränaren, psykologen eller andra medlemmar. Här diskuterar man kost, viktminskning, hälsa, livsstil och träning –  tipsar, blir tipsad, ber om hjälp, hjälper andra eller bara delar med sig av sina funderingar. Här kan du få svar på alla dina frågor.

Viktkurva & Diagram – Tydliga och lättlästa diagram över ditt intag av näringsämnen, vitaminer och mineraler i förhållande till ditt RDI, din vikt, BMI, kroppsfett, vilopuls, blodtryck, fettfri kroppsvikt, bukhöjd, midjemått, höftmått och din midja-/höftkvot. Möjliggör analys av ditt energiintag, näringsintag m.m. Tydlig dags-, vecko- och månadsöversikt.

Menyer & Recept – Du får tillgång till en stor receptdatabas med över 1000 olika recept. Här kan du även lägg in dina favoritrecept och få dem näringsberäknade direkt, skapa egna eller följ färdiga menyer. Kopiera recept och menyer från andra medlemmar. Alla recept och menyer är näringsberäknade och specificerade med fett, protein och kolhydrater. Du får även vitaminer och mineraler uträknade och dessa visas i förhållande till ditt personliga RDI. Här lär du dig enkelt hur dina framtida måltider bör se ut genom att själv experimentera med ingredienser och skapa egna recept. Kort sagt – Du lär dig äta bättre på ett enkelt sätt då du energivärde och näringsvärde uträknat på allt du äter. Detta gör det betydligt lättare för din att uppnå dina viktminskningsmål på ett hälsosamt sätt.

Inköpslistor – Skapa dina egna inköpslistor vilket gör det betydligt enklare att göra rätt val i butiken. Det går också bra att enkelt kopiera livsmedel till din inköpslista från recept, kostschema och favoritmåltider. Det är bara att skriva ut listan och ta med när du handlar.

Grupper – Det finns ett stort antal grupper inom viktminskning, hälsa och livsstil som du kan delta i. Gå med i en grupp eller flera där du kan skapa gemenskap med likasinnade.

Egen kokbok – Här kan du enkelt samla dina och andras recept i din privata receptsamling.

Det kostar som sagt inget att registrera sig som medlem på matdagboken. Det ska inte vara svårt, jobbigt och frustrerande att välja hälsa som livsstil och uppnå dina viktminskningsmål.

Här kan du gå vidare till matdagboken

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Marianne januari 4, 2015 kl. 21:05

Låter ju riktigt bra och något för mig. Tack för tipset!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: