Astragalus – hälsotonikum

by Mikaela Bjerring on 18 maj, 2011 · 1 comment

in Blogg, Örtmedicin – Naturmedicin

Astragalus  är ett fantastisk örtpreparat som har använts i traditionell kinesisk medicin i århundraden. Det är en effektiv ört som ett allmänstärkande hälsotonikum med otroliga adaptogena egenskaper. Detta innebär att kroppens anpassningsförmåga stärks och vitala kroppsfunktioner stabiliseras. Örtextraktet Astragalus anses mycket stärkande och skyddar kroppen från fysisk-, psykisk-, och känslomässig stress.

Örtmedicin

Örtmedicin är lite väl underskattat i Sverige och västvärlden. Antagligen på grund av vi inte har en lika stark traditionell bakgrund när det gäller naturmedicin som många andra delar av världen. Örter och kryddor har använts i andra världsdelar som Asien och Afrika i 1000-tals år för att förbygga och bota sjukdom och som allmänt stärkande hälsomedel.

Astragalus

Astragalus

Vad är Astragalus?

cf]Astragalus textannons[/cf] kallas även Huang Qi eller mjölkvicker. Den kommer från en typ av bönor eller baljväxter. Även om det finns flera arter av Astragalus, så innehåller kosttillskott oftast typen Astragalus membranaceus. Astragalus tycks fungera genom att bland annat stödja kroppens immunsystem. Örten har en antioxiderande verkan som hämmar produktionen av fria radikaler i kroppen. Fria radikaler skadar celler och länkas till många hälsoproblem som är förknippat med åldrandet.

Inom vilka behandlingsområden används Astragalus?

Traditionellt används Astragalus vid vanlig förkylning, övre luftvägsinfektioner, fibromyalgi och diabetes. Astragalus sägs även skydda mot hjärtsjukdomar, behandla artrit, astma och nervositet samt för att sänka blodsocker och blodtryck. Andra egenskaper som Astragalus har är att det skyddar mot infektioner, motverkar trötthet, stärker matsmältningen, stödjer immunförsvaret och bidrar till normal hormonbalans. Örten kan även intas som ett allmänt stärkande preparat.

Här hittar du återförsäljare av: Astragalus

Läs mer om: Astragalus
Läs mer: Örter, naturmedicin
Relaterade inlägg:Kryddad mat ger bättre hälsa

 

Källor: Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5         Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Inger maj 20, 2011 kl. 13:48

Astragalus är helt fantastiskt! Hjälpte mig när jag höll på att gå in i väggen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: