Att baka glutenfritt

by Mikaela Bjerring on 2 februari, 2015 · 4 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsa, Kost, Livsmedel, Recept

Allt fler upptäcker hälsofördelarna med att äta glutenfritt även om de inte har symtom för celiaki eller glutenintolerans. Det finns också mycket som indikerar att man kan vara känslig för gluten även om man inte visar någon direkt symtom.
Glutenfritt

Även om gluten finns i många produkter så är det den typ av gluten som finns i vete, råg och korn som ställer till problem för oss och som kroppen inte kan bryta ner. Gluten finns även i ris, majs, havre och andra medlemmar av gräsväxter, men här skiljer sig strukturen på gluten, vilket gör att vi generellt kan bryta ner denna form.

Glutenfria livsmedel

För den som vill gå över till en glutenfri kost kan det kanske kännas svårt i början. Men det finns faktiskt en mängd alternativ där man mycket enkelt kan byta ut vete, råg och korn. Urtekram har skapat en hel serie med glutenfria produkter som dessutom är ekologiska. Fullkornrismjöl, grovt kokosmjöl, havremjöl och en mängd andra produkter. Och för att göra det ännu enklare har Urtekram lanserat olika bakblandningar som gör det det hela ännu lättare för dig att baka gott, nyttigt och glutenfritt.

Att baka glutenfritt

Glutenfri mörk bakblandning

Bakblandning Mörk Glutenfri från Urtekram är en härlig blandning av havremjöl, teffmjöl, hirsflingor, majsgryn, loppfröskal, linfrön, carob, solroskärnor och fullkornsrismjöl. Bakblandningen passar utmärkt för bröd, bullar, knäckebröd och kex.

Glutenfri universal bakblandning

Urtekram universal bakblandning är en läcker mix för dig som vill äta gott och nyttigt men som har begränsat med tid till ditt förfogande. Med denna bakblandning kan du snabbt och enkelt baka korvbröd, bullar, kakor och kex och dessutom passar dena mix mycket bra för att göra glutenfri pizza. Bakblandingen består av fullkornsrismjöl, rismjöl, teffmjöl, majsgryn och loppfröskal

 Glutenfri fiber bakblandning

Med Urtekram fiber bakblandning kan du snabbt och enkelt baka fiberrika baguetter, bullar, kex och knäckebröd. Bakblandningen består av havremjöl, fullkornsmajsmjöl, hirseflingor, teffmjöl, majsgryn och loppfröskal.

Alla Urtekrams glutenfria livsmedel hittar du här

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Ramona februari 13, 2015 kl. 11:34

Underbart att det blir allt lättare att hitta en större variation av glutenfria produkter! Det börjar bli både lättare och godare att äta glutenfritt 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 13, 2015 kl. 12:07

Det finns många bra glutenfria produkter idag. Tyvärr så tycker jag fortfarande det är snålt på hyllorna i livsmedelsbutikerna, men tur att det finns bättre utbud på nätet 🙂

Svara

3 Sandra februari 13, 2015 kl. 11:35

Underbart! 🙂

Svara

4 Ruth februari 15, 2015 kl. 15:24

Tack för tipset!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: