Att få träning som en positiv vana

by Mikaela Bjerring on 6 januari, 2014 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Träning

Näst intill majoriteten av alla som köper gymkort eller på något annat sätt börjar motionera slutar inom loppet av ett par månader. Detta beror oftast på att motivation saknas och psykologiska spärrar som vi byggt upp.

Vad är det då för mentala spärrar som bildas i vår hjärna som hindrar oss från att nå våra mål? Varför motarbetar vi oss själva och sätter hinder för något som kommer att få oss att må bättre?

Att ha mål med sin träning är viktigt och att förstå vad man vill uppnå med det man gör. Detta är en grundläggande faktor för att lyckas i allt man företar sig i livet. Så en bra början är att veta vad just ditt syfte är med träningen vilket kommer att ge dig motivation och en enorm drivkraft för att fortsätta.

Även om man har nått så långt att man vet sitt mål och känner motivation för att nå dit så kommer det ofta hinder på vägen – mentala spärrar och ursäkter. Det kanske börjar bra, men resultat tar tid vilket kan få oss att tappa motivationen på vägen.
Att få träning som en positiv vana
Det är därför mental träning kan ge dig just de verktyg du behöver för att ändra dina vanor och ditt sätt att tänka för att uppnå dina mål.

Det finns en mängd olika böcker på marknaden och ett antal grupper och program som kan vara ett bra stöd när man vill träna upp sig mentalt. En rekommendation för en bra bok är Hälsoillusionen och en av Sveriges mest populära kost- vikt- och träningssajter är Matdagboken.

Vanor är som upptrampade vägar i hjärnan. Ju längre tid en vana har fått på sig att etablera sig, desto lättare är det att promenera längs denna väg. Det gäller både bra och dåliga vanor, och det gäller både det vi gör och det vi tänker. Du väljer själv vilka stigar du vill vandra…

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Janne januari 12, 2014 kl. 20:15

Skulle numera inte kunna tänka mig ett liv utan regelbunden träning! Det är en del av min vardag och något som jag verkligen njuter av.

Ha det gott!

Svara

2 Maja G januari 12, 2014 kl. 20:17

Tack för ett bra inlägg! Våra tankar är grunden till vår livskvalité!!!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: