Att stödja kollagenet i muskler, leder och hud

by Mikaela Bjerring on 2 maj, 2016 · 1 comment

in Blogg, Hälsa, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder

Att underhålla kroppens kollagen har många fördelar. Kollagen är efter allt det som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad och nödvändigt för att vår hud, muskler, leder, senor, blodkärlsväggar och andra stödjevävnader i kroppen ska må bra och förbli vitala.
Kollagen tillskott for hud, leder och muskler

Funktionen av kollagen i kroppen

Kollagen bidrar till elasticitet i hud, bildvävnad, leder, muskler och andra vävnader i kroppen. Kroppens produktion av kollagen börjar minska redan vid 25-års ålder. Åldrandet visar sig därefter successivt genom att huden börjar visa tecken på fina linjer, rynkor, åldersfläckar och minskad elasticitet. Invändigt kan man känna av smärta, stelhet och svaghet i muskler och leder. Kroppen blir helt enkelt mindre smidig. Vissa känner även av ökad trötthet och minskad prestation. Vissa åldras snabbare än andra beroende på livsstilsval och genetiska anlag. Att åldras är en naturlig del av livet, men det betyder inte att man behöver åldras snabbare än vad man borde.

Inom sjukvården används kollagen bland annat för att behandla brännskador. Inom hälsokosten finns tillskott av kollagen för att stödja kollagenet för kroppens alla vävnader. Mest fokus läggs på muskel- och ledfunktion samt hudens vitalitet. Inom skönhetsindustrin är kollagen populärt i olika hudvårdsprodukter för att minska ålderstecken. Det har även blivit populärt i fitnessindustrin för den som vill hålla leder och muskler i trim.

Att tillföra kroppen kollagen

I kroppen finns flera olika typer av kollagen. Fem av dessa representerar 99 % av alla kollagentyper, alla med olika funktioner i kroppen. Det finns en hel del olika tillskott av kollagen på marknaden som är tillverkade för att stödja olika funktioner i kroppen. Här följer exempel på några ledande produkter.

Collapro är ett t.ex ett tillskott av kollagen som innehåller kollagen typ 1 och kollagen typ 2. Detta tillskott fokuserar på att bidra till ökad vighet och elasticitet i hud, bindvävnad, leder och muskler. Collapro innehåller även hyaluronsyra som ytterligare bidrar till att stödja elasticitet och vitalitet i hud, muskler och leder.

Genacol är ett tillskott av kollagen som innehåller 5 typer av kollagen och är framtaget för att stödja kollagenet i alla kroppens delar. Det är resultatet av 20 års forskning inom området och har nu funnits i ca 15 år på marknaden. Produkten innehåller 100% kollagen och har en mycket hög biotillgänglighet vilket gör denna typ av tillskott av kollagen väldigt potent.

Biocell Collagen  är ett tillskott där man fokuserar på ledernas funktion. BioCell Collagen + Hyaluronsyra innehåller en kombination av hydrolyserat kollagen typ 2, kondroitin och hyaluronsyra som stödjer ledernas funktion, kroppens kollagenproduktion och bindvävens normala funktion.

Återförsäljare av kollagen-tillskott hittar du här

 

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Lena H maj 4, 2016 kl. 11:15

Jag har under många år haft problem med knäartros. När jag började med genacol så hade mitt knäbrosk efter 3 månader börjat återbildas. Idag känner jag inte längre av några problem och äter fortfarande en underhållsdos av genacol. Helt fantastiskt! Jag har även haft vänner som frågat om jag gjort botox för min hud har blivit mycket slätare, haha 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: