B-vitamin komplex

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

B-vitaminer är ett samlingsnamn för åtta vattenlösliga vitaminer, som behövs för en mängd viktiga kroppsfunktioner. Bland annat har B-vitaminerna en betydelse för att muskler och nerver ska fungera normalt, samt för en normal ämnesomsättning och energiproduktion. B-vitaminer som kosttillskott intas ofta tillsammans i ett B-komplex.  Klicka här för att läsa mer om B-vitaminer.

Holistic Mega B-komplex, 90 kapslar

Holistic mega b-komplex Mega B-komplex innehåller en balanserad mängd av alla B-vitaminer. B-vitaminer är vattenlösliga och kan inte lagras i kroppen, vilket betyder att vi är beroende av jämn tillförsel via kosten.

144 kr

 

Alpha Plus B-Komplex med C-vitamin, 90 Kapslar

Alpha plus B-komplex med c-vitamin Alpha Plus B-komplex med C-vitamin innehåller samtliga B-vitaminer tillsammans med de B-vitaminliknande ämnena inositol och kolin. Tillskottet är dessutom berikat med C-vitamin som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

152 kr

 

Bättre hälsa B-komplex spray, 25 ml

Bättre hälsa B-vitamin spray Bättre Hälsa B-Vitamin Spray innehåller hela B-komplexet i en ultimat kombination. B-vitaminsprayet är enkelt att använda och hjälper till att optimera upptagningsförmågan då det inte behöver passera tarmen innan det tas upp.

235 kr

 

Fler kosttillskott av B-komplex hittar du här

B-komplex

Funktionen av B-vitaminer

B-vitaminer behövs för många av kroppens grundläggande funktioner, och brist kan påverka hälsan negativt på många sätt. Alla B-vitaminer har sina unika egenskaper, samtidigt som de samverkar med varandra på ett eller annat sätt i mängd kroppsprocesser. Nedan följer några viktiga funktioner av de olika B-vitaminerna.

B1 (Tiamin): Bidrar till normal funktion av energiomsättningen, nervsystemet, hjärtat och vår psykologiska funktion.

B2 (Riboflavin): Bidrar till normal funktion av energiomsättningen, nervsystemet, slemhinnor, röda blodkroppar, huden, synförmågan och järnomsättningen, samt skyddar cellerna mot oxidativ stress och bidrar till att minska trötthet och utmattning.

B3 (Niacin): Bidrar till normal funktion av nervsystemet, energiomsättningen, slemhinnor, huden och vår psykologiska funktion, samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

B5 (Pantotensyra): Bidrar till normal funktion av energiomsättningen, vår mentala prestationsförmåga, syntes och omsättning av steroidhormoner, D-vitamin och vissa neurotransmittorer, samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

B6 (Pyridoxin): Bidrar till normal funktion av cysteinsyntesen, homocysteinomsättningen, energiomsättningen, proteinomsättningen, glykogenomsättningen, nervsystemet, immunsystemet, bildningen av röda blodkroppar, samt bidrar till att reglera hormonaktiviteten och minska trötthet och utmattning.

B7 (Biotin): Bidrar till normal funktion av nervsystemet, energiomsättningen, slemhinnor, håret, huden och vår psykologiska funktion.

B9 (Folsyra): Bidrar till normal funktion av vävnadstillväxt hos gravida, aminosyrasyntesen, blodbildningen, homocysteinomsättningen, immunsystemet, psykologisk funktion, celldelningsprocessen, samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

B12 (Kobalamin): Bidrar till normal funktion av energiomsättningen, nervsystemet, homocysteinomsättningen, immunsystemet, celldelningsprocessen, bildningen av röda blodkroppar, vår psykologiska funktion, samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 163-201 , ISBN: 91-631-7910-5.

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa