Baka glutenfri pizza enkelt!

by Mikaela Bjerring on 30 april, 2015 · 1 comment

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Livsmedel, Livsmedel - Hälsokost, Recept

Igår blev det glutenfri pizza till middag tillsammans med en fräsch och krispig sallad. Jag använde mig av Urtekrams ekologiska och glutenfria produktserie för att göra pizzadegen och lättare kunde det inte bli.

Glutenfri pizza

Urtekram ekologiska universalbakmix är en mjölblandingen som besår av fullkornrismjöl, rismjöl, teffmjöl, majsgryn och loppfröskal, blandas med salt och vatten och kräver ingen jäsning.

Detta behöver du till 2 pizzor:

Så här gör du:

Blanda universalbakmixen och saltet i en bunke. Tillsätt vatten lite i taget och mixa med en handmixer tills degen är väl blandad. Degen kommer att vara fuktigare än en vanlig pizzadeg. Ta fram två plåtar och klä dem med bakplåtspapper. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper och förgrädda i 15 minuter på 200 grader. Lägg på din fyllning och grädda pizzan i ytterligare ca 12 minuter på 250 grader. Klart!

Här hittar du alla Ekologiska livsmedel från Urtekram

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Siw maj 19, 2015 kl. 11:47

Mums! Tack för receptet, det skall provas!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: