Bättre val av våtservetter

by Mikaela Bjerring on 6 november, 2016 · 0 comments

in Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård

Våtservetter kan vara praktiskt att ha nära till hands vid många olika tillfällen, men tyvärr innehåller konventionella våtservetter ofta otäckt många kemikalier. Ämnen som du definitivt inte vill stryka på din hud eller ännu mindre ditt barns. Här följer exempel på några bättre alternativ av våtservetter och ett tips om hur du kan göra dina egna.

Ekologiska våtservetter - göra egna våtservetter

Natracare eko Baby wips

Natracare Baby Wipes är våtservetter tillverkade av 100% ekologisk bomull som är biologiskt nedbrytbara. Det är mjuka och starka servetter som rengör skonsamt med hudvårdade oljor av aprikos, lind och kamomill. Dom har inte blivit klorblekta och är fria från alkohol, SLS och parabener. Natracare eko Baby wips finns att köpa här.

Natracare eko Våtservetter för intimhygien

Natracare våtservetter för intimhygien är tillverkade av 100 % ekologisk bomull och biologiskt nedbrytbara. Utformade för daglig intimhygien som rengör skonsamt. Ett bra val för den som har känslig hud eller som drabbas av återkommande svampinfektioner. Innehåller inga kemikalier, plast, syntetmaterial, eller parfymer. Natracare Våtservetter för intimhygien finns att köpa här

Faith in Nature Våtservetter 3 i 1

Dessa våtservetter är speciellt utformade för att skonsamt med effektivt rengöra ansiktet. Tar bort smink, rengör och återfuktar. Du kan även använda dom för händerna och babystjärten. Servetterna är 100% biologisk nedbrytbara och allergitestade. Innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, parabener, färgämnen eller parfymer. Helt utan SLES (sodium lauryl ether sulfate) och SLS (sodium laureth sulfate). Faith in Nature Våtservetter 3 i 1 finns att köpa här.

Dr. Organic Våtservetter Aloe Vera

Dr Organic Aloe Vera Wet Wipes är våtservetter med ekologisk Aloe vera. Skonsamma för huden och rengör varsamt samtidigt som dom effektivt tar bort smuts och orenheter i huden. Aloe Veran bidrar till att återfukta, mjukgöra, lugna och fräscha upp huden. Dr. Organic Våtservetter Aloe Vera finns att köpa här.

Gör dina egna våtservetter

Om du föredrar så kan du göra dina egna våtservetter, vilket går lätt och snabbt. På så sätt får du även en våtservett som innehåller minimalt med ingredienser. Allt du behöver är torra tvättlappar, vatten och kokosolja och möjligtvis eterisk tea tree olja. Blanda ekologisk kokosolja och vatten i en sprejflaska. Du kan prova dig fram hur mycket som är lagom men ca 1 msk kokosolja till 100 ml vatten brukar bli bra. Vill du göra dom extra antibakteriella så kan du tillsätta några droppar eterisk tea tree olja. Du kan antingen spreja tvättlappen allt eftersom du använder dom, eller om du tycker att det är lättare så kan du dränka tvättlapparna i blandningen och sen förvara i en sluten plastpåse. Tänk på att inte göra för många åt gången då de oftast inte håller sig fräscha mer än i ett par dagar.

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: