Bikarbonat hjälper dig bli av med mördarsniglar

by Mikaela Bjerring on 18 april, 2016 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter, Huskurer - Husmorstips

Mördarsniglar kan minst sagt vara en mardröm för dom med trädgård, eftersom dom älskar att smaska i sig grönsaker, blommor och andra växter. Ett riktigt effektivt, naturligt och miljövänligt medel för att bli av med dessa oinbjudna gäster är att använda sig av bikarbonat.

Bikarbonat för att bli av med mördarsniglar

Bikarbonat som medel mot mördarsniglar

Det finns många typer av bekämpningsmedel mot mördarsniglar, men tyvärr innehåller många av dom starka kemikalier och giftiga ämnen – något som kan skada både människor, djur och natur. Bikarbonat är däremot ofarligt, miljövänligt och extremt effektivt. Det är dessutom ekonomiskt, speciellt om du köper bikarbonat i storpack .

Att bikarbonat fungerar som ett effektivt medel för att bli av med mördarsniglar beror på att dom avskyr basiska ämnen som bikarbonat. För att hålla dom borta från dina grödor så häller du ut en jämn linje bikarbonat runt de växter som du vill skydda. Du kan även blanda bikarbonat med vatten och spraya på dina grödor. Upprepa behandligen regelbundet. Ett effektivt och enkelt sätt att hålla din trädgård invasionsfri.

Mördarsniglar även kallad spansk skogssnigel härstammar från Spanien och Portugal. Dessa sniglar kom till Sverige i mitten av 1970-talet, förmodligen med importerade växter. Fram till mitten av 80-talet så var mördarsniglar mycket sällsynt, men spridningen ökade därefter kraftigt. Snigelns livscykel är ettårig. Den är tvåkönad och varje individ har förmågan att lägga 400 ägg under en säsong, vilket gör att den kan sprida sig väldigt snabbt. Mördarsnigeln kan ge sig på de flesta växter. Speciellt de med spröda, saftiga blad, samt vissa aromatiska växter och blommor. Bladgrönsaker, rotfrukter, frukter och bär har mördarsnigeln svårt att motstå.

Fler användningsområden av bikarbonat

Förutom att hålla mördarsniglar borta så har bikarbonat en mängd andra användningsområden i din trädgård. Till exempel så kan du kan strö bikarbonat på oönskat ogräs och mossa, vilket motverkar växten. Om du har problem med mögelsvamp i trädgården så kan du blanda 1 tsk bikarbonat per 4 l vatten och spreja på utsatta områden.

Bikarbonat kan även användas vid en lång rad huskurer och hälsokurer, samt för hudvård, hårvård, munvård, som ett effektivt rengöringsmedel och så klart för matlagning. Bikarbonat beskrivs ofta som ett naturligt mirakelmedel och har fått smeknamn som sundhetssalt och hälsosalt. Nedan kan du läsa om vad bikarbonat kan göra för hälsan och hur den kan användas för hudvård, hårvård och som en effektiv städprodukt etc.

Återförsäljare av ren aluminiumfri bikarbonat i storpack hittar du här

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Maria A april 21, 2016 kl. 20:12

Vilket bra tips! Dom var hemska förra året och det vill jag inte gå igenom igen. Har beställt bikarbonat nu så ska det ska bli spännande att prova.

Svara

2 Tina april 21, 2016 kl. 20:14

Bikarbonat fungerar super bra! 🙂 Så det kan jag rekommendera starkt. Fungerar även mot andra insekter!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: