Bli av med fotsvamp med en enkel huskur

by Mikaela Bjerring on 6 september, 2016 · 0 comments

in Aromaterapi, Blogg, Fotvård, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård

Fotsvamp är en relativt vanlig infektion som kan vara lätt att dra på sig om man vistas i t.ex. allmänna omklädningsrum och våtutrymmen. Här följer en enkel huskur som kan hjälpa dig om du blivit drabbad av fotsvamp.

Huskur för att behandla fotsvamp

Svamp frodas där det är varmt och fuktigt och det är därför vanligt att man blir smittad i allmänna omklädningsrum, duschar och simhallar. Fotsvamp angriper oftast huden mellan tårna. Symtom på fotsvamp är att huden fjällar eller flagnar, det kan bildas sprickor och det kan svida och klia. Fotsvamp försvinner inte av sig själv utan du måste behandla den. Här följer en enkel huskur som kan hjälpa dig bli av med fotsvamp.

Svampdödande fotbad

Blanda 2 dl äppelcidervinäger och 5 droppar eterisk tea tree olja i ett fotbad och låt fötterna vara i vattnet i ca 20 minuter. Torka av fötterna ordentligt efteråt och var speciellt noga mellan tårna. Smörj därefter in fötterna med lite kallpressad kokosolja som du blandar med några droppar eterisk tea tree olja. Upprepa varje kväll till fotsvampen är borta. Ofta tar det inte mer än ett par dagar. Se till att du tvättar handduken och strumporna du använder i 60 grader så att svampen dör.

Att förebygga fotsvamp

Om du regelbundet får återkommande fotsvamp så kan det vara en bra idé att ligga steget före och förebygga.

  • Använd alltid badtofflor i allmänna duschar och omklädningsrum.
  • Se till att du packar upp dina träningsskor ur väskan så de få torka ordentligt efter träningspasset.
  • Spraya dina skor och fötter med ett fotspray som har antibakteriella och svampdödande egenskaper. Du kan enkelt göra ditt eget fotspray som är riktigt effektiv. Mer om det kan du läsa här.

Här hittar du återförsäljare av: äppelcidervinäger, kallpressad kokosolja och eterisk tea tree olja

Relaterade inlägg:

Spara

Spara

Spara

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: