Boktips! – 50 genvägar till ett sockerfritt liv

by Mikaela Bjerring on 7 januari, 2015 · 1 comment

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Kost

Socker är en stor bov när det gäller hälsa, vikt och välmående. I boken ”50 genvägar till sockerfritt liv” ger författaren Fredrik Paulún många värdefulla tips om hur du kan minska ditt sockerintag och bli fri från ditt sockerberoende.

50 genvägar till ett sockerfritt liv - bli av med sockerberoende

Ca 75 % av svenska befolkningen är känsliga för socker. Av dessa beräknas ca 1,5 miljoner män och kvinnor ha utvecklat ett beroende av socker, som med tiden kan göra stor skada i kroppen. Genom rätt kost, motion och livsstil är det enkelt att förändra sitt synsätt på socker och bli av med det gnagande sockersuget. Det som krävs är att man förstår vilka förändringar man måste göra.

I boken 50 genvägar till ett sockerfritt liv kan du läsa om Fredrik Paulúns egna erfarenhet av socker och vad sockerberoende faktiskt innebär. Du får även lära dig de viktiga skillnaderna mellan de olika sockertyperna frukost, maltos, sackaros, laktos, glukos och maltodextrin, samt hur de olika sockerarterna påverkar oss. Alla tipsen är baserade på vetenskapliga fakta från den senaste forskningen. Du kan läsa om dolda sockerkällor, om hur socker kan skada din hälsa samt vilka sockerarter som är bättre än andra. Det är trots allt alltid lättare att göra en förändring när man förstår varför man bör göra så.

Du kanske väljer att bara ta till dig av en del utav tipsen, eller så bestämmer du dig för att bli helt sockerfri. Oavsett så är jag rättså säker på att du kommer att dra ner på sockret, välja bättre sockerkällor och göra smartare kostval. En bok väl värd att läsa för dig som vill ha kontroll över din hälsa och faktiskt förstå vad du stoppar i dig.

Återförsäljare av boken hittar du här

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Margareta januari 9, 2015 kl. 09:54

Jag äter alldeles för mycket socker och antar att jag är lite sockerberoende 🙁 jag skulle definitivt behöva tips om hur man drar ner på sockret och hur man minskar sötsuget.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: