Boktips! Ayurveda: för kropp och själ

by Mikaela Bjerring on 19 november, 2014 · 2 comments

in Ayurveda, Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Örtmedicin

Ayurveda betyder “kunskap om livet” och är ett 5000-6000 årigt medicinskt hälsosystem från Indien. Ayurveda talar om hälsa som ett naturligt tillstånd, ett tillstånd som naturen hela tiden försöker eftersträva.

Ayurveda : för kropp och själ
I Ayurveda finns det tre grundmål; bota sjukdom, förebygga obalanser och sjukdom, samt att utveckla en perfekt hälsa. På grund av olika omständigheter och yttre faktorer i det dagliga livet förlorar vi lätt kontakten med vår naturliga inneboende intelligens.

Ohälsa och problem i relationer kan uppstå på grund av vår bristande förståelse för dessa olikheter och våra skiftande behov. Här ges konkreta tips om hur vi fastställer vår ayurvediska kroppstyp, vilka egenskaper som varje typ har och hur olika typer relaterar till varandra.

I boken Ayurveda: för kropp och själ ger författarna Eva Sanner och Peter Lungsberg exempel på hur obalanser på grund av stress, sömnbrist, fel dygnsrytm och kost kan förebyggas och hur man kommer till rätta med sådana som redan uppstått. Genom att förstå de olika ayurvediska kroppstyperna kan också våra relationer förbättras så att olikheter blir en tillgång istället för ett problem.

Här hittar du boken Ayurveda: för kropp och själ

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Malin Berg november 21, 2014 kl. 21:15

Den boken är riktigt bra! Trevlig helg 🙂

Svara

2 Magnus november 21, 2014 kl. 21:18

Det verkar vara en intressant bok, något som jag skulle vilja läsa!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: