Boktips! – Charmen med tarmen

by Mikaela Bjerring on 18 mars, 2015 · 2 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Mage - Tarm

Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och förtjänar att tas på största allvar. Tarmhälsan har stor inverkan på hur vi mår. Man brukar säga ”Vi är vad vi äter” men det borde tilläggas ”Vi är vad tarmen släpper igenom för näring”

En bok om tarmhälsan

Charmen med tarmen är en bok skriven av den tyska läkaren Giulia Enders. På en underhållande och lättförståeligt sätt skriver hon om tarmsystemets funktion. Hon går igenom matsmältningssystemet steg för steg och alla möjliga tarmrelaterade frågor som t.ex: varför stress inte är bra för tarmen, hur olika sorters tarmbakterier kan bidra till övervikt och om hur tarmen påverkar hjärnan.

Vidare går författaren igenom forskningen kring hur vårt mag- och tarmsystem kan kopplas ihop med våra känslor och beteenden. Här finns också en massa tips på vad magen och kroppen mår bra av att äta och varför. Charmen med tarmen är skojfrisk bok som ger massor med intressant information om hur tarmen påverkar vår helhetshälsa. En bok som jag starkt rekommenderar.

Här kan du köpa Charmen med tarmen

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Om akupressur mars 18, 2015 kl. 14:32

Riktigt bra boktips! Rekommenderas varmt

Mvh

Svara

2 Sarah E mars 26, 2015 kl. 19:28

Denna boken är så bra och välskriven! Alla borde läsa den 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: