Boktips! – Den högkänsliga människan

by Mikaela Bjerring on 10 augusti, 2016 · 0 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Mental träning, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Relationer

Att vara högkänslig är ingen psykiatrisk diagnos utan en beskrivning av hur vissa människor är och hur dom generellt fungerar. Man uppskattar att ca var 5:e människa är högkänslig, vilket innebär dryga 1 miljard i världen. Boken ”Den högkänsliga människan” vänder sig till personer som är högkänsliga eller den som vill förstå hur en högkänslig person fungerar – Konsten att må bra i en överväldigande värld.

Boken - den högkänsliga människan - att vara högkanslig
Den högkänsliga människan” är skriven av Elaine N. Aron som är klinisk psykolog, forskare och som själv är högkänslig. Det var hon som myntade begreppet högkänslighet förkortat HSP (Highly Sensitive Person). I över 20 år har Elaine forskat på högkänslighet. Hon har författat åtskilliga böcker och skrivit hundratals artiklar i ämnet. Hon leder även seminarier för högkänsliga personer runt om i världen och har en privat psykoterapiverksamhet i San Francisco.

I boken kan du bland annat läsa om:

  • Insiktsfulla analyser och grundläggande dimensioner av en högkänslig människas natur.
  • Självbedömningstester som indikerar om du är högkänslig och i vilka områden.
  • Tips på hur du kan bygga upp din självkänsla och släppa negativa känslor som du bär med dig från det förflutna.
  • Insikter om hur högkänslighet påverkar personen i privata förhållanden och i arbetslivet.
  • Hur du kan hantera överstimulering som högkänslig.
  • Tekniker för att berika själen och uppnå större välbefinnande.
  • Hur den som är högkänslig kan fokusera mer på alla fina egenskaper som de har att erbjuda sig själva och sin omgivning.

Att vara högkänslig är en välsignelse inget handikapp. Men det gäller att förstå och fokusera på alla fina egenskaper man har som en högkänslig person så man kan leva ett rikare liv. En mer ingående artikel om högkänslig kan du läsa här.

Återförsäljare av boken ”Den högkänsliga människan” hittar du här

Relaterade inlägg:

Spara

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: