Boktips! Gröna apoteket – att bruka och bereda terapeutiska örter

by Mikaela Bjerring on 20 augusti, 2014 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Örtmedicin

I alla tider har människor vänt sig till växtvärlden och dess örter för att få läkedom och hjälp. Genom försök och misstag har folkstammar under årtusenden samlat nyttiga kunskaper om olika växtdelar och vilka läkande och förebyggande egenskaper de olika örterna har.

Gröna apteket
Boken ”Gröna apoteket: att bruka och bereda terapeutiska örter” är skriven av Örtterapeuten Marie-Louise Eklöf. En stor del av boken upptas av beskrivningar av vanliga åkommor och hur du kan behandla dessa med hjälp av örter. Du får också veta hur några av de viktigaste organen i kroppen fungerar och hur de aktiva ämnena i örterna påverkar dem.

Författaren delar med sig av sina kunskaper om att bereda och använda örterna i till exempel teer, oljor, inhalationer och bad. Du får även lära dig hur du ska skörda, torka och förvara örter som du själv plockar. En mycket intressant bok för dig som är intresserad av hälsa och om naturens läkande krafter.

Här kan du köpa boken: Gröna apoteket: att bruka och bereda terapeutiska örter

Här hittar du olika örter och naturmediciner

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna Jansson augusti 21, 2014 kl. 10:03

En riktigt bra bok!

Svara

2 JL mars 31, 2015 kl. 16:40

Jätte bra bok! Beställde den här i från http://www.plusbok.se/groena-apoteket-att-bruka-och-bereda-terapeutiska-oerter-marie-louise-ekloef-9789113048277/ en par vecka sedan och läste den redan.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: