Boktips! – Maten är min medicin

by Mikaela Bjerring on 17 september, 2016 · 0 comments

in Ayurveda, Blogg, Böcker om hälsa, Kost

Maten vi äter och vår livsstil lägger grunden för vår hälsa. När det kommer till kosten handlar det om att äta en bra, varierad och näringsrik kost, men även att äta mat som passar en själv som individ. ”Maten är min medicin” är en kokbok inspirerad av ayurveda fylld med härliga recept, fakta och inspiration om hur du kan äta dig själv till bättre hälsa.

Maten är min medicin - Ayurveda i ditt kök

Maten är min medicin : ayurveda i ditt kök är en vegetarisk kokbok baserad på den indiska livsfilosofin och hälsoläran ayurveda. Med en mängd härliga recept och inspiration för att äta mer grönt och mat vi mår bra av är den även anpassad till svenska förhållanden. Det är en bok där Sverige möter Indien med råvaror och tillagningssätt som passar oss här i norden. Smakrika och välkomponerade varmrätter, soppor, sallader, frukostar, mellanmål, smoothies och härliga kryddblandningar som inte bara ger smaklökarna ett glädjeskutt utan även stödjer vår hälsa och ger en bättre balans i kroppen.

Boken är skriven av den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya. Han har under de senaste 10 åren hjälpt tusentals människor och visat världen hur man genom rätt mat och livsstil kan bli av med hälsorelaterade problem som t.ex. migrän, astma, ledvärk, sömnproblem, halsbränna, för högt kolesterol och för högt eller lågt blodtryck.

Inom ayurveda handlar det inte bara om att äta bra mat utan även att äta efter sin egen kroppstyp (dosha). I boken hittar du en guide och tabeller som visar vilken dosa du är – vata, pitta eller kapha. Du får tips och råd vad du bör äta, vad du bör undvika beroende på vilken kroppstyp du är. Många recept i boken är märkta med doshor och kompletterade med alternativ för vad du kan byta ut en ingrediens mot för att anpassa receptet efter just din dosha.

Återförsäljare av boken Maten är min medicin: ayurveda i ditt kök hittar du här

 

Spara

Spara

Spara

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: