Boktips! Maten som stärker din hälsa

by Mikaela Bjerring on 16 december, 2014 · 1 comment

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Kost, Livsstilsförändringar, Sjukdomar - Symtom

Många av dagens sjukdomar går att återkoppla till vår livsstil, vad vi äter och hur mycket vi rör på oss. Livsstilssjukdomar så som t.ex hjärtkärlsjukdomar, åldersdemens, cancer, ledvärk, mag- och tarmsjukdomar och psoriasis. Och det är även det som boken handlar om – hur man med rätt kost, motion och övriga livsstilsval kan skydda sig från olika kroniska sjukdomar och leva ett friskt liv.

Boktips! maten som stärker din hälsa
Författaren av boken ”Maten som stärker din hälsa ” Charlotte Erlansson-Albertsson är professor i medicinsk och fysiologisk kemi och skriver här om kostens betydelse och hur våra matval påverkar vår hälsa.

Boken är indelad i tre olika områden. Allra först nämns en rad vanliga sjukdomar (livsstilssjukdomar) och vilken typ av mat man bör äta för att skydda sig mot just de sjukdomarna, och vad man bör undvika att äta. I den andra delen tar författaren upp olika födoämnen och vad dessa bidrar med för hälsan och den sista delen består av inspirerande recept.

Boken är skriven på ett tydligt sätt som gör att alla enkelt kan sätta sig in i vilken betydelse de olika näringsämnena har för kroppen och hälsan så som; antioxidanter, aminosyror, bioaktiva ämnen och olika fetter.

Kostens betydelse och de läkande egenskaperna av olika näringsämnen är ingen större överraskning för den hälsomedvetne. Men för dem som fortfarande trillar dit på hämtmat, halvfabrikat och ensidig kost kan kanske boken inspirera till en hälsosammare livsstil. Det kan även vara matnyttig läsning för den som idag lider av en livsstilssjukdom och som vill göra förändringar för att få sin hälsa på topp. Ett boktips till den som vill börja det nya året med fokus på hälsan!

Boken finns att köpa här

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Ulrika december 18, 2014 kl. 10:19

Det är jättebra bok! Den kan jag rekommendera starkt till alla som är hälsointresserade.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: