Boktips! – Näring och hälsa

by Mikaela Bjerring on 27 mars, 2015 · 2 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Kost

Intresset för mat och hälsa har nog aldrig varit större och allt fler förstår vikten med att ta mer kontroll över sin egen hälsa. Det är ju även så att vilka behov vi har av näring är högst individuellt. 

Boken näring och hälsa

Näring och hälsa är en bok skriven av Ulla Johansson och Anna Blucher. Boken ger bra baskunskap om näringslära och fungerar som en uppslagsbok. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, näringsstatus och kosttillskott.

Detta är den tredje upplagan av boken vilken är anpassad till de senaste nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012).

I Boken Näring och hälsa kan du även läsa om uppkomst av livsmedelsintolerans och vad som händer i kroppen när den är oförmögen att bryta ner vissa näringsämnen. Du kan läsa om olika typer av kost samt deras betydelse vid olika sjukdomar och hälsotillstånd.

Boken finns både som inbunden och digital så att du enkelt och smidigt även kan läsa den på datorn eller surfplattan. Näring och hälsa vänder sig till alla som vill ha mer kunskap om matens och näringsämnenas hälsomässiga betydelse för hälsan för att ta mer kontroll av sitt eget välmående.

Här kan du köpa boken Näring och hälsa

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Magdalena mars 28, 2015 kl. 12:42

Den har jag 🙂 Bra bok!

Svara

2 Emma april 7, 2015 kl. 10:01

Tack för tipset! Jag ska lägga till den på listan av böcker som jag vill läsa 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: