Boktips! Örtmedicin – naturens läkande kraft

by Mikaela Bjerring on 29 januari, 2015 · 0 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Örtmedicin

Boken Örtmedicin – naturens läkande kraft är skriven av Mic McMullens och handlar om 2000-talets örtmedicin. I boken kan du läsa om 120 olika örter, dess medicinska användningsområde, de viktigaste kemiskt aktiva beståndsdelarna och vilken dosering man bör ta.

Örtmedicin - naturens läkande kraft

Mic McMullen är fytoterapeut, naturopat, psykolog och är bosatt i Sverige sedan 1986. Mic Mc Mullen har berikat vår svenska kultur genom att föra in mängder med kunskaper – inte minst de om örter som han tillägnat sig i sitt hemland Australien.

Efter det stora presentationsavsnittet av örterna som täcker två tredjedelar av boken så följer en mycket bra sammanställning av olika organsystem och hur man lämpligen kan finna ut rätt ört för att påverka systemet tillbaka till hälsa, samt vilka försiktighetsåtgärder man bör ha i åtanke vid intag av de olika örterna.

Örtmedicin – naturens läkande kraft är en mycket bra uppslagsbok och lätt läst handbok för den som är intresserad av örter och dess läkande krafter.

Här hittar du boken: Örtmedicin – naturens läkande kraft

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: