Boktips! – Paleo: naturlig mat & livsstil

by Mikaela Bjerring on 6 maj, 2015 · 1 comment

in Blogg, Kost, Recept, Träning, Vardagsmotion

Har du Paleo som livsstil eller går du i tankarna att stenålderskost skulle vara något för dig? Då är detta en bok som kommer att ge dig en mängd tips och inspiration.

Paleo naturlig mat och livsstil

Paleo: naturlig mat & livsstil är en bok skriven av Åsa Söderberg. Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Paleo är också begreppet för den livsstil med ursprunglig kost och naturlig träning dvs; Stenålderskost i kombination med stenåldersträning.

Tankesättet bakom Paleo livsstil är att vi människor fortfarande är genetiskt anpassade till det liv som levdes på stenåldern för mer än 10.000 år sedan. Vi var jägare och samlare, vi var mer fysiskt aktiva och den kost vi åt var det som fanns att tillgå vilt i naturen.

Det som skiljer oss från våra förfäder är kosten och livsstilen. Vi sitter still, vi rör oss för lite och på ett onaturligt sätt. Vi äter för mycket moderna livsmedel och då främst för mycket snabba kolhydrater.

Enligt paleo så har våra gener utvecklats och anpassats till den mat vi haft tillgång till och generna uttrycks därför optimalt när vi får i oss en kost är anpassad till våra urgamla arvsanlag.

Den moderna stenålderskosten är ett sätt att med modern kost efterlikna den mat människan ätit under miljontals år. Det vi utesluter ur dieten är de moderna inslag i kosten som tillkommit nyligen då människan blev jordbrukare och med den industriella revolutionen: I stället fokuserar stenålderskost på rotfrukter, kött, fisk, skaldjur, grönsaker, frukt, nötter och frön.

Åsa Söderbergs paleobok är den första bok om stenålderskost som är skriven för svenska förhållanden. Boken ger dig en paleoutmaning för 30 dagar, kompletta menyer och över 80 enkla och goda recept för hela familjen.

Här hittar du boken Paleo: naturlig mat & livsstil

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Eva D maj 19, 2015 kl. 11:43

Den boken kan jag starkt rekommendera 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: