Boktips! – Sockerbomben

by Mikaela Bjerring on 4 november, 2014 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Kost

Våra kroppar och hjärnor reagerar starkt på socker. Vi tål sockerchockerna olika bra. Somliga får humörsvängningar och sömnproblem, andra blir sugna på substanser som stimulerar på liknande sätt, som alkohol och nikotin. Stort intag av socker kan även leda till näringsbrister då kroppen kräver större mängder av olika ämnen för att omsätta sockret.
 
Boken Sockerbomben, bli av med ditt socker beroende
Boken ”Sockerbomben – i din hjärna : bli fri från ditt sockerberoende” är skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon driver utbildningsföretaget Bittens Addiction och föreläser regelbundet i Sverige och USA. Pia Nordström är journalist på tidningen Expressen med medicin och hälsa som specialitet.

Sockerbomben är en praktisk och lösningsfokuserad handbok i att bli fri från sitt sockerberoende och må bättre. Du kan testa din egen sockerkänslighet och lära dig hitta det dolda sockret i maten. Boken tar även upp en mängd fallbeskrivningar där du säkerligen kan känna igen dig i många. Sedan boken gavs ut för första gången 2004 har tusentals människor fått hjälp och stöd i att ändra sin livsstil. Denna andra reviderade upplaga är uppdaterad med den allra senaste beroendeforskningen.

Här hittar du boken: Sockerbomben - i din hjärna: bli fri från ditt sockerberoende

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anna Jansson november 10, 2014 kl. 16:15

Jag har försökt undvika socker nu i lite mer än ett år. Jag har förutom att gått ner i vikt även så mycket mer energi och livsglädje! Socker är rena giftet!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: