Boktips! Sockerdetox – bli av med ditt sockerberoende

by Mikaela Bjerring on 20 januari, 2016 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Detox-kost, Hälsa, Kost, Recept

För att komma ur sockerberoende och härvan av blodsocker- och hormonsvängningar krävs en kombination av åtgärder. Dels bör man förstå vad som händer i kroppen när man äter socker/snabba kolhydrater, träna sina tankar att säga nej till socker och bryta beroendevanan genom beslutsamhet, kostomläggning och utrensning.

Sockerdetox

Boken ”Sockerdetox” skriven av Filippa Salomonsson innehåller värdefulla tips och vägledning om hur du blir kvitt ditt sockerberoende. 21 dagar sägs det att det tar att bryta en dålig vana, därför innehåller boken ett komplett treveckors detoxprogram som hjälper dig att eliminera sockerintaget från din dagliga kosthållning. Med dessa hjälpmedel så kan du lättare komma ur sockerbegärets onda cirkel och som resultat må och fungera så mycket bättre.

Vidare innehåller boken ”Sockerdetox” värdefulla tips på bra livsmedel, ett flertal aptitväckande recept på allt från frukostar till mellanmål och middagar. Att sluta äta socker kommer med bokens hjälp snarare kännas som en kulinarisk resa än ett strikt program.

Socker och andra snabba kolhydrater påverkar kroppens signalsubstanser, vilket gör att vi mår bra och känner oss tillfreds när får i oss det. Är man även genetiskt lagd att vara extra sockerkänslig så blir lyckoeffekten av sockret mer kraftig, men man går av sockerruset snabbare. Då vill man ha mer och får man inte det drabbas man av abstinens i form av bland annat humörsvängningar, irritation och rastlöshet.

Det fysiska beroendet skapas i hjärnans belöningssystem och fungerar på exakt samma sätt oavsett om drogen utgörs av socker, alkohol, nikotin, tabletter, tyngre droger eller till och med olika handlingar som t.ex. spel.

Socker skadar kroppen på många sätt. För att nämna några så kan det bidra till näringsbrist eftersom socker behöver viktiga mineraler för att brytas ner. Socker sänker bland annat upptaget av kalcium och magnesium och tömmer kroppens ben och vävnader på mineraler, vilket på sikt bidrar till benskörhet. Socker minskar vävnadselasticitet och förstör blodets mikrokapillärer vilket skyndar på åldrandeprocessen, vilket ger rynkor och grått hår. Högt sockerintag ökar även risken för en mängd sjukdomar med en lista som kan göras lång.

Med en vardag utan socker får du bättre immunförsvar, lugnare mage, finare hy, generellt bättre hälsa samtidigt som du blir piggare och gladare.

Återförsäljare av boken ”Sockerdetox” Hittar du här

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Maria A februari 12, 2016 kl. 11:59

Jag vet många som skulle må bra av att bli av med sitt sockerberoende. Vet själv hur bra jag mår nu när jag utesluter socker helt från mitt liv. Jag ska definitivt rekommendera boken till andra.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: