Boktips – Stressa rätt!

by Mikaela Bjerring on 13 juli, 2014 · 2 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Psykisk hälsa, Sömnen, Stress

Missuppfattningen är ofta att all stress är dålig, men så är det inte. Stress är något som tillhör livet och som varken kan eller bör undvikas. Det finns både positiv- och negativ stress, vilket kommer från en och samma reaktion i kroppen. Skillnaden ligger i hur vi lär oss hantera vår stress.

Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga om den förblir positiv. Samtidigt utgör negativ stress stressrelaterade sjukdomar som är ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

  Stressa rätt! : öka din energi, hälsa och effektivitet
Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen på ett naturligt sätt. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Boken ”Stressa rätt” är skriven av Dan Hasson som är medicin doktor, akupunktör och som har doktorerat i stresshantering. Boken ger dig en många bra tips om hur du med små medel kan prestera bättre, förbättra din sömn, öka din energi och njuta mer av livet. En bok väl värd att läsa!

Här hittar du boken Stressa rätt

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Gunnel Sand juli 16, 2014 kl. 10:43

Detta är en bok som majoriteten av folket skulle behöva läsa!

Svara

2 Anna J juli 23, 2014 kl. 09:59

Jag har beställt den nu, det ska bli en välbehövlig och intressant läsning under semestern 🙂 Ingen mer negativ stress!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: