Boktips! – Våga vara rädd – en bok om utmattningssyndrom

by Mikaela Bjerring on 31 mars, 2015 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Psykisk hälsa, Sjukdomar - Symtom, Stress

Våga vara rädd – en bok om utmattningssyndrom är skriven av Emma Holmgren. Boken grundar sig i författarens egen erfarenhet och resa från total utmattning till återhämtning. Att drabbas att utmattningssyndrom ”gå in i väggen” blir allt vanligare. Ångesten, energilösheten och depressionen som sköljer över den drabbade är hutlös och vägen tillbaka kan vara lång.

Våga var rädd - en bok om utmattningssyndrom

I boken tar författaren upp vad som sker i kroppen då vi utsätts för stress under en längre tid utan möjlighet till återhämtning. Du som läsare får följa utmattningssyndromet genom fyra faser: uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering. Boken vänder sig både till dig som fått utmattningssyndrom och till dig som känner dig orolig för din stressnivå och behöver få en större förståelse för vad som händer i din kropp vid en stor stressbelastning. Boken kan också vara till hjälp för dig som har någon med utmattningssyndrom i din närhet, eller för dig som möter personer med stressrelaterad ohälsa i ditt yrkesliv.

Ofta svarar vi på stress och livssvårigheter genom att anstränga oss ännu hårdare – vi försöker att bli av med stressen genom att ”tillfälligt” öka stressnivån. När vi fortsätter så under en längre period så kommer det till slut brista, kroppen säger ifrån. En smäll och så finner du dig där – totalt utmattad, handlingsförlamad och du klarar inte längre av att hålla ihop. Den som drabbats kastas fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Ingenting känns längre som förut. Livsglädjen är som bortblåst och oron och ångesten gnager.

Psykisk ohälsa på grund av utmattning blir allt vanligare och vi måste våga prata mer om det. Framför allt så måste vi lära oss att lyssna på kroppen när den säger ifrån innan det brister.

Här hittar du boken Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Laila april 7, 2015 kl. 09:55

Utmattning är skrämmande vanligt idag. På mitt jobb är det just nu ett flertal som är sjukskrivna på grund av detta 🙁 Hemskt!

Svara

2 Anna J april 7, 2015 kl. 09:56

Tack för boktipset, jag skulle nog själv behöva läsa den. Känner att jag är påväg åt det hållet 🙁

Svara

3 Emma Holmgren november 8, 2015 kl. 12:10

Glad att se att ni tipsar om min bok. 🙂 Tack så mycket!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: