Bröd gjort på sesammjöl och fibermix

by Mikaela Bjerring on 18 juli, 2014 · 1 comment

in Blogg, Ekologiskt – Miljövänligt, Hälsa, Kost, Recept

Här följer ett recept på ett gott, nyttigt och lättlagat bröd. Brödet är rikt på fibrer och protein och snålt på kolhydrater. Brödet går även utmärkt att göra glutenfritt genom att byta ut fibermixen mot glutenfria havregryn.

Recept på fiberrikt sesambröd

  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl fiber bakblandning Eko
  • 1 1/2 dl fiber havregryn (glutenfria)
  • 1 dl sesammjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • ca 1 tsk salt, efter smak
  • Sesamfrön för att strö över brödet

Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser (förutom sesamfröna) innan du tillsätter ägg och vatten. Rör ihop allt, och låt degen svälla en stund. Bred ut degen på en bakplåt, ca 1,5 cm tjock. Strö sesamfrön över brödet och grädda i ugn på 180 grader i 30 minuter. Dela brödet i rutor när den är färdiggräddad.

Sesammjöl

Sesammjöl är ett spännande och gott alternativ till glutenfritt mjöl. Det innehåller hela 15% fibrer, rikt på protein (46%) och lågt kolhydratinnehåll (6%) och mineraler som järn, zink och magnesium. Sesammjöl har en mild och nötaktig smak som passar perfekt till bröd, kakor och kex.

Fiber bakblanding Eko

Denna fiber bakblandning Eko från Urtekram är en fiberrik bakmix som ger lite variation till dina bröd och bullar. Bakmixen innehåller valsade havrekärnor, enkornsflingor, linfrön, majsflingor, hampfrön, chiafrön och är helt ekologisk.

Här hittar du sesammjöl och fiber bakblandning Eko samt andra hälsokostlivsmedel.

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mia Johansson juli 23, 2014 kl. 09:46

Sesammjöl har jag använt innan för att göra kex. Riktigt god smak och bra alternativ till vitt mjöl som jag försöker att undvika så mycket det går.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: