Chiapudding med nypon och bipollen

by Mikaela Bjerring on 19 februari, 2015 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Glutenfritt, Hälsokost, Kost, Laktosfritt, LCHF, Livsmedel, Recept, Superfoods, Vegetarisk kost

Chiapudding är något som jag äter ofta då det både är otroligt gott och snabbt att röra ihop. Du kan smaksätta din chiapudding efter tycke och smak, men genom att tillsätta superfood så som strandnyponpulver och bipollen så gör du din chiapudding till en riktig näringsbomb.

Chiapudding med strandnypon och bipollen

Recept på chiapudding med nyponpulver och propolis

  • 4 msk chiafrön (Urtekram)
  • 2 dl kokosmjölk (Vilken mjölk som helst går bra)
  • 1 msk kokosflingor (Urtekram)
  • 1 tsk bipollen (Go for life)
  • 1 tsk strandnyponpulver (Helhetshälsa)
  • 1/2 tsk vaniljpulver (Khoisan tea)
  • Bär eller frukt för toppning

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i ett glas eller skål. Ställ in i kylskåpet i ca två timmar så att chiafröna hinner svälla. Om du vill ha chiapuddingen till frukost så går det bra att göra den kvällen innan. Toppa chiapuddingen med bär eller frukt när du ska äta den.

Chiafrön

Chiafrön är glutenfria och har en neutral smak och ett rikligt innehåll av omega-3-fettsyror och ett högt fiber- och proteininnehåll. Per 100 gram innehåller chiafrön endast 5 gram kolhydrater, 21 gram protein och 34 gram kostfiber.

Strandnypon

Nypon är en riktig superfood och 1 msk helnyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Nypon innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt andra viktiga antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium. Nypon innehåller GOPO som är ett antiinflammatorisk ämne som skyddar våra celler. Studier visar att GOPO i nypon skyddar våra broskceller och stödjer produktionen av kollagen och brosk som bidrar till att skydda lederna (1), (2),

Bipollen

Bipollen som även kallas för bipollengranulat är fullspäckat med näring. Bipollen i koncentrerad form är ett fantastiskt tillskott som ger så gott som samtliga näringsämnen som kroppen behöver för att bibehålla och bygga upp en god hälsa. Bipollen innehåller upp emot 205 bioaktiva ämnen och har en större koncentrationen av näring än frukt och grönsaker. Bland annat innehåller bipollen 22 olika aminosyror, antioxidanter som bioflavonoider och polyfenoler, 27 mineraler samt 16 vitaminer.

Alla hälsokostlivsmedel i receptet hittar du här

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Dagens medicin - Strandnypon kan lindra reumatisk smärta: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/strandnypon-kan-lindra-reumatisk-smarta/

(2) Studie publicerad på EULAR Kongress i Barcelona, juni 2007 - http://www.scicompdf.se/litomove/rossnagel_eular.pdf


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Maria Wik februari 25, 2015 kl. 20:02

Gott! Älskar chiapudding 🙂

Svara

2 Sandra februari 25, 2015 kl. 20:03

Ska prova 🙂

Svara

3 Sabina mars 8, 2015 kl. 16:43

Mums! Det ska jag prova.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: