Chill skinz – Den självkylande handduken!

by Mikaela Bjerring on 10 februari, 2014 · 7 comments

in Blogg, Hälsa, Hudproblem, Klimakteriet – PMS, Kroppsvård - Hygien, Träning - Sporter

Har du någon gång önskat att du hade en kylande handduk i beredskap när du tränar, på en varm sommardag, eller på solsemestern när den tropiska värmen slår emot? Eller kanske du är en utav många som regelbundet får värmevallningar?

Chill skinz är en revolutionerande och smart handduk som på ett ögonblick svalkar din varma kropp. Handduken kyler upp till 20 grader under lufttemperatur och allt du behöver göra för att aktivera den svalkande effekten är att blöta handduken i vatten och vrid. De högteknologiska fibrerna ger en kylande effekt som håller i upp till två timmar.

Handduken består av naturligt material och innehåller inga kemikalier. Den uppfräschade handduken har även genomgått en antimikrobiell process som hindrar bakterier och mögel från att växa på handduken vilket ger den antibakteriella egenskaper.

Så när kommer Chill skinz till bäst användning?

  • När du tränar och utför olika Sportaktivitet
  • För febernedsättning
  • Vid fysisk ansträngning
  • På stranden och höga lufttemperaturer
  • Svalkande vid solbränna
  • För att underlätta andning
  • För att dämpa rodnad/svullnad
  • För att motverka värmevallningar
Chill skinz handduk

Chill skinz handduk

Skötselråd
Handduken kan tvättas i tvättmaskin, men kommer att hålla längre om du tvättar den för hand. Du kan tvätta handduken hur varmt som helst, men det är viktigt att komma ihåg att du inte kan lägga den i torkskåp utan att du låter den självtorka i rumstemperatur.

Allt eftersom stärkelsen som finns i handduken minskar kommer den att förlora sin kylningseffekt. Handduken klaras att tvätta upp till 350 gånger i tvättmaskin, men ett tips är att skölja den efter varje användning och tvätta den 1-2 gånger i veckan beroende på hur mycket du har använt den!

Handduken Chill skinz finns att köpa på sundoft.se

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 7 comments… read them below or add one }

1 Anne B februari 10, 2014 kl. 13:32

Intressant! Något som min man säkert skulle tycka om då han lätt blir för varm på sommaren 🙂

Svara

2 Tora J februari 10, 2014 kl. 13:35

Jag får emellanåt värmevallningar (klimakteriet) så det skulle vara skönt att ha denna i beredskap. Ska läsa vidare om den, tack för tipset!

Svara

3 Mia Johansson februari 10, 2014 kl. 13:38

Jag har en och tycker de är väldigt bra! Bättre än ärtpåsen i frysen 🙂

Svara

4 Bea L februari 12, 2014 kl. 09:54

Jag har en sådan till min hund 🙂 När det blir varmt på sommaren och hunden behöver kylas lägger jag den över honom, det är mycket uppskattat!

Svara

5 Lennart februari 12, 2014 kl. 09:55

Bra tips, många gånger som jag hade behövt en sådan.

Svara

6 Tara S februari 12, 2014 kl. 10:01

Skulle vara intressant att testa den!

Svara

7 Katarina april 26, 2014 kl. 11:17

Jag hade en sådan som jag brukade använda till barnen när vi var på stranden på sommaren och det blev för varmt ibland. jag blev tyvärr av med den, glömde den någonstans 🙁 Bra var den så måste inskaffa en ny!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: