Collagen i pulverform

by Mikaela Bjerring on 24 mars, 2011 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg

Genacol är 100 % collagen i pulverform.

Collagen är ett viktigt protein som är verksamt i många av kroppens funktioner och förekommer i muskler, senor, ligament. Collagen är även det som håller huden spänstig, vital och ung.

Kroppens collagen produktion i huden börjar minska vid 25 års ålder och vid 40 – 50 års åldern har produktionen minskat avsevärt. Vid 70 års ålder har vi förlorat över 30%. När produktionen av collagen minskar bibehåller huden mindre vatten, blir tunnare och visar tecken på rynkor.

Bristen på collagen i huden visar sig främst genom att den blir tunnare, gradvis minskar blodkärlens förmåga att bibehålla vatten och näring. Risken att huden utvecklar rynkor, bristningar och infektioner ökar. Dess färg och pigmentering förändras och vi kan se bruna fläckar uppstå. Eftersom huden har försämrats har dess förmåga att tjäna som ett skydd mot bakterier och virus minskat.

Collagen finns i alla flercelliga organismer. Collagen är det protein med fiberlik struktur som utgör de vita fibrerna(collagen fibrer) och som finns i hud, i senor , i ben, i brosk och i alla andra bindande vävnader.

Collagen ger de olika organen och vävnaderna deras styrka och elasticitet

  • 75% av kroppens rena proteinvikt utgörs av collagen.
  • 75% av huden består av collagen.
  • Totalt består hela kroppen till 30% av collagen

Collagen är en naturlig del av uppbygg- naden av våra senor, ligament, leder, muskler, hår, hud och andra viktiga organ. När vårt grundläggande förråd av collagen minskar påverkas kroppen. Vanliga symptom på detta är svaghet, trötthet, värk, smärta och en över lag sämre prestationsförmåga, som ökar med stigande ålder.

Ett tillskott av collagen hjälper till att återuppbygga hudens vävnad och därigenom bidrar till att sakta ner åldersprocessen. Detta beror på att collagenet är biotillgängligt dvs tas upp av hela kroppen, och verkar därmed inifrån och ut.

Fakta om collagen:

  •  Collagen upptar 75% av hela hudytan.
  •  Det representerar 90% av hudlagrens volym.
  •  Eftersom Collagen består av bindvävsceller kan det inte tillföras via maten vi äter.
  •  Collagen är den tyglika struktur som håller vår hud samman.
  •  Collagen är det mest rikligt förekommande proteinet i vår kropp.
  •  60% av vår kropp består av bindväv och collagen utgör ca 80% av denna bindväv.

Kosttillskott av Collagen har många funktioner så som: Håller huden ung och vital. Motverkar uppkomsten av rynkor och har en föryngrande effekt. Håller senor, leder och muskler starka och smidiga. Hjälper vid ledvärk, artrit/ artros, fibromyalgia och muskelvärk.Collagenet finns också överallt i kroppens gelatinliknande substanser för att åstad- komma en fastare form som till exempel i ögongloben. Med andra ord, collagen är det naturliga protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Det är också det huvudsakliga ämnet i kroppens bindande vävnad. Denna fiberrika bindväv håller ihop våra kroppar.

Kroppens återhämtningsförmåga är som bäst under natten när vi sover. Collagen verkar som katalysator för att omvandla proteiner och gör dem tillgängliga för kroppen så att reparation och återhämtning kan ske på optimalt vis. Det finns olika faktorer som kan påverka kroppens collagenproduktion negativt såsom stress, rökning, infektioner samt att regelbundet dricka kaffe och alkohol. Även klimatförändringar, överdriven fysisk aktivitet och mediciner kan påverka vår collagenproduktion. Produktionen av collagen minskar även med stigande ålder och förrådet av collagen kan då bli otillräckligt.

Här hittar du "> Genacol – Collagen i pulverformViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: