Damiana – Reglerar hormonerna

by Mikaela Bjerring on 7 september, 2011 · 2 comments

in Blogg, Örtmedicin

Damiana - Reglerar hormonerna

Damiana - Reglerar hormonerna

Damiana (Turnera diffusa) är en buske som växer i Centralamerika, Mexico, Sydamerika och Karibien. Den tillhör familjen Turneraceae.

Damiana busken har små aromatiska blommor. Den blommar tidigt på sensommaren och följs av frukter som smakar och liknas som fikon. Bladen har traditionellt gjorts till te som användes av ursprungsbefolkningen i Central-och Sydamerika för afrodisiakum effekter. I örtmedicin, är Damiana används ofta för att behandla tillstånd som hosta, förstoppning och depression.

Damiana är en ört med många egenskaper. Örten är mycket populär p.g.a. av de psykoaktiva effekter den ger. Man kan likna ruset med det som marijuana ger. Damiana är en sexuell stimulant, den stimulerar blod cirkulationen och metabolismen. Den innehåller element som direkt stimulerar nerver och genitalierna.

Damiana verkar avslappnande, ger ett milt marijuana-liknande rus och är något afrodisiasiskt. Effekten håller i sig i ca: 1 timme. vid reguljärt bruk kommer effekten att vara längre och starkare. Om man använder det reguljärt, kommer Damiana att öka potensen och hjälpa till att reglera hormonerna.

Damiana är en muskel-avslappnare. Den är medicinskt använd för övertrötthet, nervösa problem, utmattning, hormonella problem and blodträngning. Azteken nyttjade Damiana mot impotens. Maya’s använde den som en lyxvara och Indianerna i Syd-Amerika drack den som ett hälso Te.

Egenskaper av Damiana:

  • Stärker immunsystemet
  • Ökar sexlusten hos både män och kvinnor
  • Motverkar ångest
  • Motverkar depression
  • Reglerar hormonbalansen
  • Verkar lätt laxerande och urindrivande
  • Används vid urinvägsinfektioner
  • Stimulerar östrogenproduktionen
  • Används mot astma, bronkit

Kosttillskott som innehåller Damiana hittar du här: FemPlex

 Källa: Huskurer och botemedel , Reader´s digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5 Bildkälla: Wikimedia/ Damian

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Beatrice juli 17, 2017 kl. 23:49

Ni har så bra information om örter sa jag vill gärna prenumerera på ert nyhetsbrev.
Tack
Med vänlig hälsning,
Bestrice 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 25, 2017 kl. 11:57

Vad trevligt! Då har jag lagt till dig i utskicket av nyhetsbrevet. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: