Därför kan det vara bra att ha Aloe Vera i beredskap!

by Mikaela Bjerring on 7 juli, 2014 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård

Aloe Vera gel är en fantastiskt produkt att alltid ha nära tillhands som en del av husapoteket. Men även i den vardagliga hudvårdsrutinen har Aloe Veran många fördelar.

Aloe Vera växten är historiskt känd sedan flera tusen år tillbaka och Hippokrates, läkekonstens fader ansåg att Aloe Vera vara en av de främsta medicinalväxtarena. Gelen innehåller en stor samling av näringsrika beståndsdelar vars sammansatta verkan och jämnvikt ger ett kraftfullare resultat än de enskilda näringsämnena var för sig. Ämnena i Aloe Vera samarbetar och ökar därigenom varandras effekt och ger en så kallad synergieffekt.

Aloe_Vera_planta_skuren_halsa_norra_cypern
Att ha Aloe Vera hemma i beredskap under sommarn kan vara en mycket bra idé. Aloe Vera gel svalkar och återfuktar efter en dag i solen och lindrar röd och solbränd hud. Dess rika näringsinnehåll återfuktar, tar ner svullnad och reducerar smärta samt påskyndar läkningen av den skadade huden.

Gelen fungerar utmärkt för att ta bort svullnad och klåda av myggbet och getingstick och fungerar även mycket bra om du bränt dig på nässla – massera in Aloe Vera på det utsatta området och smärtan reducerar direkt.

Aloe Vera gel kan också användas för att behandla akne på grund av sina antiinflammatoriska och bakteriedödande egenskaper. Även vid olika typer av eksem kan gelen ge mycket bra resultat.

Aloe Vera utgör som sagt en enormt lång lista med användningsområden som du kan läsa mer om här

Aloe Vera gel kan du köpa här

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARMiljömagasinet om Aloe vera och magproblem: http://www.miljomagasinet.se/artiklar/aloe.html

Artikel i Aftonbladet och om dess läkande kraft: http://www.aftonbladet.se/halsa/article10201972.ab

The yoga of herbs, an ayurvedic guide to herbal medicine, David Frawley och Vasant Lad

Örtmedicin och växtmagi, red. Ingegärd Lindeberg

The Gale encyclopedia of alternative medicine, Judith Turner Aloe Vera The Facts, Dr. Peter Atherton

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Annika Dahl juli 10, 2014 kl. 13:53

Aloe veran är bra till så mycket och ett måste i mitt hem 🙂

Svara

2 Patricia Wedin juli 16, 2014 kl. 11:28

Aloe Vera fungerar utmärkt på insektsbett och solsveda 🙂 Jag har alltid en flaska hemma i beredskap!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: