Den bästa investeringen någonsin

by Mikaela Bjerring on 27 augusti, 2011 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Personlig utveckling

Den bästa investeringen någonsin, är en investering vi alla har tillgång till men inte alltid utnyttjar!

Den bästa investeringen någonsin

Den bästa investeringen någonsin

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto.

Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle? 
Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID. Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott.

Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Det handlar om att leva i nuet och förbruka dagens insättning. Det är nog något många av oss glömmer om inte de flesta. Att investera detta kapital bra och på ett värdigt sätt är skillnaden mellan existera eller att leva! Vi kan alla göra misstag och slösa tid grundat på negativa tankar som ofta kommer på grund av rädsla. Men om vi inte utnyttjar detta kapital hade det ju inget värde från början… Eller?

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Erik H - sveriges största hiphopblogg! april 12, 2012 kl. 08:52

Så jävla bra skrivet! Gå in på min blogg, tryck på länken och gilla bilden och bli länkat framför mina 1000-1200 unika läsare per dag!

Svara

2 Palle Lilja oktober 19, 2012 kl. 08:07

Viss förenkling men kul och intressant reflektion.

Svara

3 Nils Lopez oktober 19, 2012 kl. 20:31

Du har rätt i att varje natt så försvinner obrukat tid, tiden kan man inte vrida tillbaka eller tiden kan inte lagras till framtiden, så va är ett värdigt sätt att spendera ens tid med? många av oss vet om vad som är viktigt och att leva i nuet och ändå väljer vi något annat? är det för att njuta och leva inuet är olika från individ till individ? Om tiden är det mest värdefullaste vi har, borde vi inte då välja att dela den så mycket som möjligt med de vi älskar?

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: