Detox

by Mikaela Bjerring · 3 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kostprogram under en viss period, vilket kan variera allt från ett par dagar upp till en månad.

Det är inte helt ovanligt att vi vid tillfällen dricker och äter fel föda, stressar och sover för lite. Allt detta kan leda till att man sliter på sin kropp, känner att man åldras snabbare och man tappar energi. Ett detox-program kan liknas vid en modern metod av fasta men i en mildare form då man fortfarande får äta fast föda. En detoxperiod kan vara allt från några dagar till en månad. Under denna tid bör man undvika all form av koffein, alkohol, socker, vitt mjöl, friterad/stekt mat och rött kött. Kosten bör vara så ren som möjlig- naturlig, vegetarisk och ekologiskt i kombination med intag av detoxprodukter som betår av utrensande örter.  Detta är för att underlätta kroppens egna förmåga att rena sig. Det är även av stor vikt att dricka mycket vatten och få tillräckligt med sömn och återhämtning.

En detox-diet är att ge din kropp ”semester” under en period och ger den en chans att återhämta sig. Genom att äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter och andra nyttigheter samt utesluta så många gifter som möjligt, så renar du din kropp från både toxiner och slaggprodukter. En detoxdiet ger dig även mer energi och bidrar ofta till en mer hälsosam livsstil. Detox är inte i första hand en bantningsmetod men många som gör en detox märker en viktminskning. Detta beror främst på att man äter en välbalanserad och framför allt väldigt hälsosam kost samt utesluter sådan mat som är dålig för kroppen.

Kroppens organ påverkas av hur vi lever och din livsstil kan skapa obalanser i kroppen som leder till att du får problem med din hälsa. Problem som sömnsvårigheter, huvudvärk eller annan värk i kroppen kan bli bättre eller till och med försvinna helt med ett detox-program.

Det finns två olika kombinationer av detoxprodukter som jag kan rekommendera. Det ena är Ultra detox tillsammans med Ultra balans eller Mighty detoxpaketet från Alpha Plus. Dessa produkter hittar du nedan.

Här hittar du fler utrensande och detoxprodukter

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter


 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor: 89, 91, 92, ISBN: 91-534-2085-3

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Andreas januari 8, 2012 kl. 21:14

Hej

Jag är inne på att göra en detox kur med enbart vatten och chlorella i 7 dagar. Chlorella ska ju vara mycket näringsrikt, och ha den egenskapen att föra ut tungmetaller och toxiner. Men vad tror du ? Ärdet risk fritt eller borde man köra någon annan form av detox. Jag har gjort en 5 dagars detox med juicefasta i gång innan.

Ha det bra

Andreas

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 10, 2012 kl. 11:30

Hej Andreas!
Om du vill göra en 7 dagars detoxkur så är det viktigaste att äta ren detoxkost som du sedan kompletterar med utrensande kosttillskott. För bästa resultat är det mer effektivt att inta en blandning av utrensande örter och greens. Det finns komplett detoxpaket som är väldigt effektiva. Du finner både produkter från Alpha Plus och Holistic ovan som är bra och effektiva produkter.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }