Dr. Organics hudvårdsprodukter med arganolja

by Mikaela Bjerring on 3 februari, 2014 · 5 comments

in Anti-aging, Ekologiskt, Hudproblem, Kroppsvård

Arganolja är en av mina stora favoriter när det kommer till hudoljor och ansikts- och kroppsvård. Arganoljan har varit en del av de marockanska kvinnornas skönhetsritual i flera århundraden och har under de senaste åren även tagit västvärlden med storm.

Arganoljan är extremt rik på essentiella fettsyror och E-vitamin. Antioxidanterna i oljan bidrar till att cellskador i huden minimeras, huden får näring och återfuktas. Dessutom är det en olja som med stor fördel kan användas på många områden som t.ex. ansiktet, på den tunna ömtåliga huden under ögonen, som kroppsolja, hårinpackning och även med stora fördelar i matlagning.

Arganolja

Arganolja

Idag tillsätts arganolja i många hud- och hårvårdsprodukter just för dess underbara och unika egenskaper, men som alltid är det viktigt att välja produkter av hög kvalité. Att ta en produkt som är gjord på dåliga och billiga ingredienser och tillsätta några droppar arganolja av sämre kvalité kommer knappast göra gott för kropp och hud. Välj därför en märke som står för ”hälsa” och som är baserade på naturliga och rena råvaror som kan ge din hud näring på djupet.

Dr. Organics produkter med arganolja

Dr. Organics produkter med arganolja

Att välja hudvårdsprodukter

Det finns en hel del bra märken och produktserier på marknaden när det gäller naturliga hudvårdsprodukter och Dr. Organic är ett bra exempel. Det är ett brittiskt hudvårdsmärke som enbart använder sig av de finaste naturliga och ekologiska råvarorna. Företaget värnar även om miljön och utför inga produkt tester på djur. Produkterna är helt fria från SLS, Parabener, mineraloljor, petrokemikalier, parfym, kemiska färgämnen, kemiska konserveringsmedel och genmanipulerade ingredienser som tyvärr ofta kan förekomma i hår- hudvårdsprodukter av sämre kvalité. Dr. Organic har under ett flertal år fått en lång rad priser och utmärkelser för sina underbara produkter, vilka jag även kan rekommendera av egen erfarenhet.

Organisk marockanska arganolja är otroligt rik källa av vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror. Genom att kombinera denna unika olja med med ett urval av andra bioaktiva och ekologiska ingredienser har Dr Organic skapat en hel hud- och hårvårdserie med argan som den huvudsakliga aktiva ingrediensen. Du kan läsa mer om produkterna här .

Här hittar du alla produkter från Dr. organic

Relaterade inlägg:

Arganolja och dess egenskaper

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARAragnolja från Marocko: hicow.com/arganolja/marocko/argan-63783.html

Dokumentation om arganolja: http://www.altmedrev.com/publications/16/3/275.pdf

Allmänt om arganolja: Wikipedia / arganolja: https://sv.wikipedia.org/wiki/Arganolja

Dr.Organic


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Laila H februari 5, 2014 kl. 09:53

Älskar arganolja! Jag använder den som hårinpackning, brukar massera in oljan i torrt hår och låter den sida i ett tag med en plastpåse över. Shamponerar sedan håret 2 gånger efteråt. Håret blir glansigt och lätt att styla. Underbar olja!

Svara

2 Jenny februari 5, 2014 kl. 09:56

Jag har läst mycket om arganolja och hur bra den är för huden och håret, ska verkligen ta och testa!

Svara

3 Anna Jansson februari 5, 2014 kl. 09:58

Jag har använt en hel del olika produkter från Dr. Organic och tycker de är riktigt bra, även prisvärda.

Svara

4 Caroline M februari 5, 2014 kl. 10:12

Under en tid nu har jag använt arganolja i ansiktet varje morgon och kväll som jag masserar in. Jag började använda olja för att det ska reducera acneärr. Jag ser redan en skillnad, huden är jämnare och ärren är inte lika påtaglig, men det tar tid. Huden är så mjuk och spänstig och jag få knappt några finnar längre 🙂 Oljan har många fina egenskaper!

Svara

5 Åsa N februari 5, 2014 kl. 10:18

Naturens underbara oljor gör bra för både kropp och själ! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: