Egenskaper av eterisk kanelbladsolja

by Mikaela Bjerring on 3 november, 2014 · 0 comments

in Aromaterapi, Blogg, Hälsa, Immunsystemet, Muskler – Skelett – Leder

Doften av Kanelbladsoljan är värmande, stärkande, upplyftande och passar bra i vintermörkret. Oljan kan även användas vid bland annat förkylning, muskelspänningar och värk. Känner du dig frusen så kan du prova att tillsätta några droppar i badet eller fotbadet.
Eterisk kanelbladsolja
Kanelbladolja utvinns ur bladen av kanelträdet, som till största del växer i Madagaskar, Sri Lanka och Indien. I dag används oljan flitigt inom bland annat tandvård, mat och parfymer, men i traditionell folkmedicin är den känd för sina läkande egenskaper.

Kanelbaldsolja har har under 1000-tals år använts i folkmedicin för sina antiseptiska, svamphämmande och immunstärkande egenskaper. Oljan har genom tiderna använts vid en rad olika åkommor som t.ex: vid influensa, förkylning, reumatism, vårtor och virusinfektioner.

Olja ger en härlig doft i aromalampan, gärna tillsammans med apelsin, kardemumma och rosengeranium. Inom aromaterapi anses doften värma kropp och själ och öppna instängda känslor.

Användning

  • Prova att förånga några droppar av oljan i en aromalampa. Andas in för att lindra förkylningar, bronkit eller luftvägsinfektioner.
  • Blanda oljan i en kräm eller olja. Inom aromaterapi används oljan att lindra muskel-och ledvärk i samband med artrit och reumatism.
  • Häll några droppar kanelbladolja i badet för att uppleva lindring av körkylning, influensa, infektioner, reumatism och artrit. Det är även värmande när du känner dig frusen. Oljan är kraftfull för att bekämpa infektioner på grund av dess antiseptiska egenskaper.

Dosering

  • I massageolja – 2 droppar eterisk kanelbladsolja till 1 dl basolja (Vegetabilisk olja av ditt val t.ex. mandelolja eller kokosolja).
  • I fotbad – 1-2 droppar eterisk kanelbladsolja.
  • I bad – ca 5 droppar eterisk kanelbladsolja

Bra att veta! Kanelbladsolja kan skapa hudirritation vid för hög koncentration så använd oljan med försiktighet. Kanelbladsolja bör inte användas av gravida på grund av att oljan kan öka risken för blödningar.

Här kan du köpa eterisk kanelbladsolja

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAROm kanel och kanelbladsolja på shenet: http://www.shenet.se/ravaror/eokanel.html

Kanel och kanelbladsolja: http://www.essentialoils.co.za/essential-oils/cinnamon-leaf.htm


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: