En liten stund för själen

by Mikaela Bjerring on 29 november, 2014 · 4 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Mental träning, Personlig utveckling, Psykisk hälsa - välbefinnandet


Vintern har verkligen anlänt över hela landet och kylan och mörkret gör det till en bra tid att göda sin själ med spännande böcker där man kan drömma sig bort och skapa nya insikter.

En god kopp grönt te, invirad i en varm filt och låta sig bli uppslukad av sida efter sida av ord som bildar otroliga historier, stora insikter och ny inspiration. Böcker om personlig utveckling som får en att nå till nya höjder. Böcker om hälsa och välmående som ger inspiration till en bättre livsstil. En spännande äventyrsbok, en förtrollande roman eller en fängslande självbiografi. Oavsett vad man väljer så bidrar det så mycket till välbefinnandet och livskvalitén.

Under åren har jag samlat på mig en stor mängd böcker, men det finns gränser hur många man kan spara på i bokhyllan. Så många böcker lämnas vidare till någon annan bokentusiast. Men idag så behöver man ju inte inhandla alla böcker i hårdkopia. Man kan köpa e-böcker, ljudböcker eller ha ett abonnemang där man för en liten månadskostnad får fri tillgång till att läsa så många böcker som man vill inom en stor mängd kategorier. E2go är en sådan tjänst som jag provat den senaste veckan och erbjuder både e-böcker och ljudböcker och du kan prova i 14 dagar utan kostnad.

Några böcker som jag rekommenderar:

Drunkna inte i dina känslor

Drunkna inte i dina känslorFörhöjd känslighet är en fantastisk gåva både för en själv och omvärlden – en gåva som också kan vara bökig att leva med. Ena dagen stark och kraftfull, en entusiastisk visionär som står längst upp på barrikaderna. Nästa dag känslig intill hudlöshetens gräns, en bräcklig skugga som helst vill dra täcket över huvudet och aldrig mer visa sig för omvärlden igen. Och visst … alla människor har ju olika lägen, eller hur? Men kanske är du extra känslomässigt begåvad. Kanske är du en HSP – en Highly Sensitive Person? I så fall är det här en bok för dig.

Personlig insikt

9789186389239_200_personlig-insikt_mp3-bokDetta är en ljudbok hjälper dig att träna upp din förmåga till problemlösning, kreativitet och glädje.

Boken innehåller följande program:
1. Distans till livet
2. Min inre rådgivare
3. Problembearbetning
4. Kreativitet

Och bergen svarade

och_bergenEn bok av en av mina favorit författare Khaled Hosseini. Det är en släkthistoria om hur de val vi gör påverkar kommande generationer och hur människor i vår närhet kan konsten att fortsätta överraska oss. En bok som måste läsas.

Ibland måste man ta en paus från livets alla måsten och lägga sina tankar och vardags funderingar åt sidan. Låta sig själv att bara vara och drömma sig bort till en annan värld för att göda sin själ.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Carro december 1, 2014 kl. 10:05

Jag kommer att ha 3 veckor ledigt nu under jul och nyår och har en hel hög med böcker som jag planerar att hinna läsa 🙂 Det kommer att bli mycket egentid som jag ska ta igen.

Svara

2 Sonja december 1, 2014 kl. 10:07

Och bergen svarar är en fantastisk bok! Tack för tipset om e-böcker.

Svara

3 Camilla L december 3, 2014 kl. 14:21

Inget bättre än en lugn stund med en bra bok!

Svara

4 Mimmi december 4, 2014 kl. 20:24

En stund för själen bör man unna sig varje dag 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: