EWALIE – När du vill äta glutenfritt

by Mikaela Bjerring on 22 oktober, 2015 · 5 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Glutenfritt, Hälsokost, Kost, Recept

En stor del av vårt liv kretsar runt mat. Mat ger njutning, får oss att känna belåtenhet och är ofta en medelpunkt när vi umgås. Det är också så att sunda matvanor ger kraft och energi, och god mat ger livsnjutning. Det går inte heller att komma ifrån att vi är vad vi äter och hur vi mår är grundat på den näring kroppen tar upp och tillgodogör sig. Det är även därför många idag väljer att äta en glutenfri kost.

Ewalie ekologiska och glutenfria produkter

Om EWALIE

EWALIE erbjuder ekologiska och glutenfria produkter utan tillsatser för den som inte kan eller vill äta gluten. I produktsortimentet hittar du allt från falafelmix, brödmix, knäckemix, pannkaksmix, grötmix,  browniemix till olika sorters müsli. EWALIEs ekologiska och glutenfria produkter erbjuder inte bara en härlig smakupplevelse utan gör det även lättare att njuta av god glutenfri mat då de är enkla och snabba att baka/tillaga. Här följer några produkter som jag själv provat från EWALIE.

Göra egna falafel - ekologisk falafelmix

Falafelmix

Det kunde inte vara lättare att göra falafel än med denna ekologiska falafelmix. Du blandar innehållet med kokande vatten och låter därefter smeten svälla i 20 minuter. Sedan är det bara att forma dina bollar och steka. Falafelmixen innehåller: Kikärtsmjöl, havssalt, kummin, persilja, vitlökspulver, koriander och vitpeppar – inget annat. Underbart med produkter som inte innehåller en massa onödiga tillsatser. Saftiga och goda falafel som du slänger ihop snabbt och enkelt – mums!

 

Glutenfria havrepuffar och glutenfri musli

Müsli

EWALIE har även många olika sorters müsli. Om du som jag tycker om kanel så kommer du att älska denna müslimix med kanel. Produkten innehåller ren havre, pumpakärnor, sesamfrön, cashewnötter, mandel, hyvlad kokos, solroskärnor, råsocker (mindre en 1 tsk i hela påsen) och kanel. Andra härliga produkter i sortimentet är chokladmüsli, bärmüsli, GI müsli och havrepuffar med honung.

Bownies utan gluten - pannkaksmix Ewalie

Glutenfri browniemix & pannkaksmix

Med denna glutenfria pannkaksmix kan du göra både pannkakor, våfflor och crêpes! Mixen innehåller inget tillsatt socker, så om du vill söta våfflorna till dessert så tillsätter du sötning själv.
Pannkakor eller crêpes: Blanda 1,8 dl mix, 3 dl mjölk, 2 ägg, 75 g rumstempererat smör eller 30 g kokosolja.
Våfflor: Blanda 2,5 dl mix, 1 dl valfri vegetabilisk mjölk eller komjölk, 2 ägg, 75 g smör eller 30 g kokosolja.

Browniemix från EWALIE kan du lätt göra glutenfria och saftiga brownies. Mixen är baserad på fullkorshirsmjöl och fullkornsrismjöl. Chokladen som används i mixen är laktosfri och de stora chokladbitarna ger en extra god och fyllig chokladsmak. Kan varmt rekommenderas till alla choklad älskare.

Du hittar Ewalies ekologiska och glutenfria produkter i välsorterade mat- och hälsokostbutiker.

Återförsäljare på nätet av EWALIEs produkter är Svenskt kosttillskott

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Sanja november 6, 2015 kl. 11:07

Trevligt att det kommer mer och mer glutenfria produkter. Det underlättar verkligen när man försöker äta glutenfritt. 🙂

Svara

2 Emmy november 6, 2015 kl. 11:10

Falafelmixen lätt ju strålande. Älskar falafel, men vill inte äta friterad mat, så detta är ju mycket hälsosammare.

Svara

3 Johnny november 6, 2015 kl. 11:15

Tack för tipset! Gluten ställer till med mycket skit i kroppen så glutenfritt hela vägen gäller för mig.

Svara

4 Angelica november 14, 2016 kl. 19:20

Mycket gott:-) Jag undrar om Browniemixen är mjölkfri eller enbart laktosfri?

Svara

5 Mikaela Bjerring februari 24, 2017 kl. 10:03

Browniemixen är endast laktosfri.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: