Feromonparfym

by Mikaela Bjerring on 15 november, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kroppsvård

Feromoner är ämne med signalfunktion. Dessa avges från körtlar och fungerar som ett kemiskt ”språk” mellan individer inom en och samma art. Det finns teorier om att människans feromoner är kroppens egna verktyg för att hitta den perfekta partnern. Idén är att vi precis som djuren kan lukta oss fram till en passande partner med hjälp av feromoner, ett doftämne så känsligt att vi knappt lägger märke till det själva.

Teorier bygger på att vi attraheras av dofter från personer som inte har en genuppsättning som är allt för lik vår egen, alltså naturens eget sätt att motverka fortplantning inom släkten.

Så kan man hitta en partner baserat på hur en annan person doftar? Även om det gjorts en hel del studier och forskning inom detta de senaste åren, så känns dessa inte tillräckliga för att man med säkerhet ska kunna påstå att ja, det kan du. Även om det finns en hel del som säger att du kan.

Feromonparfym Passion

Feromonparfym Passion

En av de senaste dejtingtrenderna  i USA är feromonpartyn. Under dessa tillställningar får deltagarna ta med sig en T-shirt som de sovit i och lägga den i en plastpåse. Därefter får deltagarna lukta sig fram genom alla påsarna för att se om de hittar en t-shirt de tycker doftar gott. Efter det finns där en möjlighet att paras ihop med t-shirtens ägare, för att se om det finns mer som attraherar än enbart feromoner.

Något annat som blivit populärt och väl omskrivit de senaste åren är feromonparfym. Parfymen finns i två utföranden med olika kemisk sammansättning, en för man och en för kvinna. Dofterna är till för att just skapa attraktion till motsatta könet. Här kan du läsa mer om feromonparfym

Har du någon gång fått en direkt känsla när du står framför en person du aldrig förut träffat. Han eller hon behöver kanske inte säga ett enda ord men du får ändå en känsla av att tycka bra om den personen. Eller tvärtom – en extrem motvilja mot denna människa vid mötet trots att personen i fråga ser snäll och trevlig ut. Är det verkligen så att våra feromoner talar till oss?

Har du själv erfarenhet av detta eller kanske några tankar runt det hela så dela gärna med dig!Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: