För alla chokladälskare!

by Mikaela Bjerring on 25 maj, 2016 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsokost, Kost, Livsmedel

Mörk choklad har länge hyllats för sina fördelar för hälsan och att kakao ger ett lyft för välbefinnandet har visats i ett flertal studier. Vi mår helt enkelt bra av choklad! Här följer några tips till alla chokladälskare.

Ekologisk choklad

Därför mår vi bra av choklad

För att få det mesta ut av sin chokladupplevelse så bör man välja en choklad av bra kvalité med hög kakaohalt, helst runt 70 % eller över. Kakao innehåller en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom är kakao rik på aminosyran tryptofan som stimulerar signalsubstansen Serotonin – hjärnans ”må bra hormon”. Det är också förklaringen bakom varför man blir ”lycklig” av choklad. När nivån av serotonin i hjärnan är låg påverkas vårt välbefinnande och risken för nedstämdhet och depression ökar. När serotoninnivån höjs, ökar vårt välbefinnande. En liten bit av mörk choklad räcker långt! Här följer några förslag på härliga chokladfavoriter.

Chokladdoppade gojibär

Chokladdoppade gojibär är verkligen himmelskt gott och här får du det bästa från två världar – superbäret goji och mörk fyllig choklad. Gojibäret är rikt på en mängd vitaminer, mineraler och en betydande mängd antioxidanter och anses vara något av ett superbär. Lyx för både kropp och smaklökar.

Hampa choklad 70 %

Hampa choklad från Renee Voltaire är en annan vinnare. En mörk ekologisk chokladkaka som innehåller 70% kakao som är fullproppad med krispigt goda hampafrön. Hampafrön är rikt på protein och fibrer och en bra balans mellan omega-3 och omega-6. Bra näring i kombination med en smaksensation.

Mörk Choklad 80%

Chokladkaka 80% från Chocolate and Love är något du kommer att älska om du gillar riktigt mörk choklad. Rik och len kakaosmak. Kakaobönorna i denna chokladen kommer från COCABO Coop i Panama, med ekologiska ingredienser från små familjeägda bondgårdar.

Mörk choklad Mintkrisp 67%

Mörk choklad mintkrisp är en annan härlig choklad från Chocolate and Love. Här är kakaohalten något lägre med 67 % kakao. En chokladkaka med en frisk och härlig mintsmak. Samma sak gäller gäller för denna chokladkakan – Tillverkad av kakaobönor från COCABO Coop i Panama, med ekologiska ingredienser från små familjeägda bondgårdar.

Detta vara ett litet urval av härliga chokladalternativ. Ovannämnda produkter och fler spännande chokladupplevelser hittar du här.

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Laila H juni 4, 2016 kl. 14:14

Mums vad gott! Älskar choklad och mörk ska det va. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: