Förbättra dina blodsockerstörningar

by Mikaela Bjerring on 16 februari, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost, Örtmedicin – Naturmedicin, Sjukdomar - Symtom

Förbättra dina blodsockerstörningar

Förbättra dina blodsockerstörningar

Förbättra dina blodsockerstörningar och få en bättre blodsockerbalans.

En upptäckt man har gjort är att personer med dysglykemi (blodsockerobalans) och typ 2 diabetes ofta har zinkbrist. Ett extra intag av zink på 30 mg per dag hos personer med blodsockerstörningar har resulterar i ökad zinkkoncentration i plasma, ökad aktivitet hos zinkberoende enzymer och stabilare blodsockerbalans.

Krom är  också ett nyckelnäringsämne för att få bukt med sitt sötsug och för stabilisering av blodsocker vid hyperglykemi (högt blodsocker). Även näringsämnen som B-vitaminkomplex, vanadin, E-vitamin, Q10 samt fibertillskott och essentiella fettsyror kan påverka insulin och glukosregleringen positivt.

En diabetiker med låga insulinvärden i cellerna har också låga värden av C-vitamin, eftersom insulin hjälper till att transportera vitamin C till cellerna. Det är därför mycket viktigt för diabetiker att inta extra tillskott av vitamin C och helst 2000-5000 mg i form av bioflavonoider. Dessa mängder är också tillräckliga för att minska mängden glykosylerade proteiner och sorbitol, som samlas i blodet och leder till ögonbesvär och nervsjukdomar. Biotin kan hjälpa till att sänka förhöjda socker- och insulinvärden samt stabiliserar blodsockret.

Födoämnen med lågt glykemiskt index orsakar långsamma kolhydratreaktioner. En passande kost är därför oftast 40 % kolhydrater, 30 % fett, 30 % protein (40-30-30) och där man delar upp sitt energiintag på 5-7 små mål om dagen. En fiberrikkost på 60-20-20 och 80-10-10 kan även fungera bra för vissa människor.

Läs mer: Sockerberoende

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: