Förbered magen inför utlandsresan

by Mikaela Bjerring on 11 mars, 2011 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kost

När man reser utomlands innebär det även annorlunda bakterier i vatten och mat, vilket ökar risken för magsjuka. Genom att stödja den naturliga bakteriefloran i mage och tarm så har du bättre chans att njuta av din utlandsvistelse utan magbesvär.

Om tarmfloran 
fungerar bra ler livet! 
Så kan man nog säga eftersom ca 80 % av ditt immunförsvar sitter i tarmen och dess slemhinnor. Kroppens hälsa påverkas i allra högsta grad beroende på hur din mage och tarm fungerar. En tarm i obalans kan inte på ett effektivt sett ta upp näringen från maten och kroppen kan då komma i obalans.

Lactitravel - Genom att tillföra probiotiska bakterier kan en normal tarmflora upprätthållas.

Lactitravel - Genom att tillföra probiotiska bakterier kan en normal tarmflora upprätthållas.

Genom att tillföra probiotiska bakterier kan en normal tarmflora upprätthållas

. Probiotiska bakterier är så kallade mjölksyraproducerande bakterier. De producerar organiska syror, t.ex. mjölksyra och smörsyra vilket sänker pH-värdet i i tarmen. Detta stödjer tillväxten av kroppens egna hälsosamma bakterier och motverkar tillväxten och aktiviteten hos skadliga förruttnelsebakterier och svampar, som den aggressiva formen Candida. Uppsvälld mage, illamående och gaser, kan alla vara tecken på obalans i tarmen. Ofta beror det på en stressig livsstil, dålig kosthållning eller intag av vissa läkemedel, men även vid utlandsresor är tarmfloran utsatt och risken för magsjuka ökar.

Vid utlandsresa kan man börja intag av kosttillskottet Lactitravel 2 veckor före resan och fortsätta 1 vecka efter hemkomst. Du ger då din tarm extra skydd mot de annorlunda bakterierna som kan finnas i vattnet och maten på ditt resmål.

Här hittar du: Lactitravel

 

 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 511-518, ISBN: 91-631-7910-5.

Probiotika vid utlandsresa - aftonbladet.se/resa/vaccination/article13077000.ab

Lactitravel: http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Tarm/Lactitravel.htm

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Energibruden mars 28, 2011 kl. 22:46

Så sant! Jag klarade av hela Indienresan utan magbesvär delvis tack vare probiotika 🙂 Det är grymt bra!

Svara

2 Mikaela mars 30, 2011 kl. 17:53

Visst är det bra, att magen och tarmarna fungerar som dom ska påverkar helhets hälsan!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: