Fördelar med ekologiskt schampo och balsam

by Mikaela Bjerring on 24 september, 2015 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Bra hårvårdsprodukter ska vara skonsamma för ditt hår, hårbotten och miljön. Det finns så många anledningar varför du bör välja ett naturligt och ekologiskt schampo och balsam och inte konventionella produkter. Läs vidare om varför.
Urtekram ekologiskt schampo och balsam ros

Fördelarna med att använda naturliga och ekologiska schampo och balsam

Håret och framför allt hårbotten påverkas starkt av vilket schampo och balsam som du väljer att använda. Konventionella hårvårdsprodukter innehåller allt som oftast silikon, petrokemiska ämnen och kemiska tensider som kan göra skada. När dessa kemiska ämnen tar bort det naturliga fettet som finns i hårbotten så skapas en obalans. Denna obalans betyder att talgkörtlarna behöver producera mer fett för att återställa balansen, vilket leder till irritation, torrt hår och hårbotten.

En annan stark anledning till varför man ska använda ett ekologiskt schampo är för att hårbotten kan absorbera skadliga ämnen från kemiska schampon. Precis som huden absorberar det vi smörjer in den med. Om det konventionella schampot innehåller silikon så kan detta även bidra till att täppa igen porerna i hårbotten.

När man byter till ett ekologiskt schampo så tar lite tid innan balansen regleras. Man får i alla fall räkna med ett par veckor för den naturliga balansen att återställts. Håret kan därför kännas något fett i början och kanske inte lika rent som det brukar, men efter det så är det bara fördelar att se fram emot.

Det finns många bra varianter av naturliga och ekologiska schampo, balsam och övriga hårvårdsprodukter på marknaden. Några produkter som jag använder just nu är schampo och balsam från Urtekrams serie ros som mitt hår verkar trivas mycket bra med.

Ekologiskt schampo Ros

Schampo Ros från Urtekram finns i två olika varianter; för normalt eller torrt hår. Det är ett ekologiskt schampo med en härlig rosendoft från eterisk olja som jag tycker ger mitt hår en fin glans och lämnar det luftigt och mjukt. Även om Urtekram är mer en budget variant av naturliga och ekologiska produkter så är detta ett av de bästa schampo som jag provat. Urtekram har för övrigt många bra och prisvärda produkter och det gillar vi! Det visar att det inte alltid behöver vara dyrare att köpa naturligt och ekologiskt. Urtekram’s produkter är ECO-certifierade, vilket även betyder att de inte är testade på djur.

Ekologiskt balsam Ros

Hårbalsam ros från Urtekram ekologiska och vegetabiliska som gör håret lent och mjukt. Innehåller bland annat eteriska oljor, extrakt av växter och helt utan konserveringsämnen. Innehåller inte samma miljöskadliga antistat-ämnen som konventionella balsam gör. Balsam ros gör håret glansigt och återfuktar utan att tynga ner.

Återförsäljare av ekologiska hårvårdprodukter hittar du här

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Jenny A. september 27, 2015 kl. 15:10

Jag har Urtekram schampo och balsam och tycker dom är riktigt bra! Så himla bra pris med! 🙂

Svara

2 Sabina september 29, 2015 kl. 09:10

Jag har använt ekologiskt schampo och balsam nu ett bra tag och mitt hår har aldrig mått bättre. Men som du säger så tar det ett par veckor innan håret och hårbotten vant sig.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: